Έξι μετάλλια η Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά U20 «Κύπελλο Ηλιάδης»

Έξι μετάλλια, εκ των οποίων ένα χρυσό, κατέκτησε το ελληνικό τζούντο στο διεθνές τουρνουά U20 «Κύπελλο Ηλιάδης» που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική. Στην κορυφή της κατηγορίας των -81 κιλών βρέθηκε ο Αλέξης Ντανατσίδης, ενώ στα -73 κιλά, ο Ρομάν Μουστόπουλος ήταν δεύτερος. Στην τρίτη θέση των κατηγοριών τους βρέθηκαν ο Ηλίας Παυλής στα -100 κιλά, η Κατερίνα Γεωργομήτρου στα -78 κιλά, η Μαρία Λιλιοπούλου στα +78 κιλά, όπως και η Φωτεινή Βαμμένου στα υπερβαρέα των γυναικών.

 

Ο Ντανατσίδης, πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους το 2008, στον τελικό της κατηγορίας νίκησε τον Βούλγαρο Ιβάιλο Ιβανόφ, ενώ αντίθετα ο Μουστόπουλος, στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο ηττήθηκε από τον Γεωργιανό Πρίντον Γκιγκιάνι.

 

Η Ελλάδα βρέθηκε στην έβδομη θέση του πίνακα μεταλλίων. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Τουρκία με 17 (5-1-7), ενώ ακολούθησαν Γεωργία (5-1-6) και Αζερμπαϊτζάν (2-1-3).

 

Στη διοργάνωση της Χαλκιδικής, η οποία βρίσκεται στο επίσημο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EJU), συμμετείχαν 218 τζουντόκα από 18 χώρες.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X