Ένατος ο Μασμανίδης, άτυχος ο Ηλίας Ηλιάδης

Ένα λάθος της στιγμής, περίπου δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης με τον Αζέρο Έλκχον Μαμάντοφ, στέρησε από τον Ηλία Ηλιάδη τη δυνατότητα να βρεθεί στα μετάλλια της κατηγορίας των -90 κιλών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Βελιγράδι. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, ενώ προηγούνταν με Yuko, έχασε την ισορροπία του 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ο Μαμάντοφ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κέρδισε Waza-ari και παράλληλα την πρόκριση στο γ` γύρο των -90 κιλών, αφήνοντας τον Ηλιάδη με την ανάμνηση μιας νίκης στη διοργάνωση. Μια νίκη που ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου σημείωσε στον α` προκριματικό γύρο επί του Φινλανδού Σάμουελ Μάκι.

 

Την καλύτερη εμφάνιση της 3ης και τελευταίας ημέρας από ελληνικής πλευράς, πραγματοποίησε ο Θεόδωρος Μασμανίδης στα -100 κιλά. Στην πρώτη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη κατηγορία, ο Μασμανίδης κατέκτησε την 9η θέση με απολογισμό δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με νίκη επί του Σλοβάκου Ζόλταν Πάλκοβακς, πριν γνωρίσει την ήττα από τον «ασημένιο» πρωταθλητή Ευρώπης του 2006, τον Ούγγρο Ντάνιελ Χάντφι, στο β` προκριματικό γύρο. Στα ρεπεσάζ χρειάστηκε το Golden Score για να κάμψει την αντίσταση του Βούλγαρου Μπλαγκόι Ιβάνοφ, όμως με αντίπαλο τον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης του 2006, Ντιμίτρι Πέτερς δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων γνωρίζοντας την ήττα με Ippon.

 

Όσον αφορά στον Βασίλη Ηλιάδη, που τελικά έδωσε κανονικά το «παρών» στη διοργάνωση παρά το γεγονός ότι δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση λόγω τραυματισμού, πέτυχε μια νίκη επί του Σέρβου Αλεξάνταρ Πέτκοβιτς, για να γνωρίσει στη συνέχεια την ήττα από τον Λευκορώσο Γιούρι Ρίμπακ (3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καίρου το 2005) και να μείνει εκτός επτάδας.

X