Ένατος ο Ηλίας Ηλιάδης στο Ευρωπαϊκό του Τσελιαμπίνσκ

Το κίνητρο της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου που είχε ο Γερμανός Κριστόφ Λάμπερτ αποδείχθηκε πανίσχυρο και ταυτόχρονα… μοιραίο για τον Ηλία Ηλιάδη. Ο μέχρι και πριν από λίγες ώρες κάτοχος του τίτλου στην κατηγορία των -90 κιλών, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του α` προκριματικού γκρουπ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας, όπου αποκλείστηκε από τον Γερμανό τζουντόκα καταλαμβάνοντας τελικά την ένατη θέση.

 

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2010, 2011) στον β` προκριματικό γύρο επικράτησε με Waza-ari του Αυστριακού Μαξ Σιρνχόφερ, όμως μια… άτυχη στιγμή απέναντι στον Λάμπερτ του στοίχισε την πρόκριση στην οκτάδα. Ο Ηλιάδης, βρέθηκε «αγκαλιά» με τη νίκη όταν κέρδισε Yuko και Waza-ari, όμως 41 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πενταλέπτου έδειξε σημάδια χαλάρωσης με αποτέλεσμα να δεχθεί το Ippon από τον Γερμανό αντίπαλό του.

 

Ανεξαρτήτου πάντως αποτελέσματος, ο Ηλίας Ηλιάδης χάρη στην πρώτη θέση που διατηρεί στην παγκόσμια κατάταξη των -90 κιλών, θα έχει πλεονέκτημα στην κλήρωση του Ολυμπιακού τουρνουά, εκεί όπου θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2004 όταν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (σ.σ. τότε στα -81 κιλά).

X