Ένατος ο Διονύσης Ηλιάδης στην Πράγα

Ούτε η Πράγα αποδείχθηκε… γούρικη για τον Διονύση Ηλιάδη. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, στο τελευταίο Προολυμπιακό Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην τσεχική πρωτεύουσα, σε τέσσερις αγώνες στα -100 κιλά είχε δύο νίκες, ωστόσο για μία ακόμη διοργάνωση δεν μπόρεσε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών, μένοντας τελικά ένατος. Μία ένατη θέση που κυριολεκτικά… ανάβει φωτιές στην ευρωπαϊκή κατάταξη, αφού η διαφορά ανάμεσα στις προνομιούχες 8η και 9η θέση, έως και την 12η είναι στους… 20 βαθμούς. Ο Ρουμάνος Μπράντα και ο Σλοβάκος Πάβλοβακς, οι αθλητές δηλαδή που κατέχουν μετά τη διοργάνωση της Πράγας τις θέσεις που οδηγούν στο Πεκίνο, έχουν 52 και 50 βαθμούς αντίστοιχα, τη στιγμή που 10ος είναι ο Διονύσης Ηλιάδης με 42 βαθμούς, ο Ουκρανός Μπουμπόν 11ος με 38 βαθμούς και ο Αυστριακός Μπιρκφέλνερ 12ος με 32 βαθμούς. Όλα αυτά μια διοργάνωση πριν το πέσιμο της… καρό σημαίας στην ευρωπαϊκή κατάταξη και συγκεκριμένα πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λισαβόνας τον επόμενο μήνα.

 

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Διονύσης Ηλιάδης ξεκίνησε σημειώνοντας μια εντυπωσιακή νίκη επί του «χάλκινου» παγκόσμιου πρωταθλητή του 2007 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, του Κουβανού Ορέιντις Ντεσπέν, όμως στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από τον Γάλλο πρωταθλητή Ευρώπης του 2005 στο Ρότερνταμ, Κριστόφ Ουμπέρ.

 

Στα ρεπεσάζ ο πρωταθλητής μας επέστρεψε στις νίκες με Yuko απέναντι στον Λιθουανό Εγκίντιους Ζιλίνσκας, όμως ο Αυστριακός Φράντζ Μπιρκφέλνερ του… έφραξε το δρόμο προς τον τελικό των ρεπεσάζ, με αποτέλεσμα να μείνει ένατος.

X