Έβδομος ο Βασίλης Ηλιάδης στο Μπακού

Μία έβδομη και τρεις ένατες θέσεις ήταν ο ελληνικός απολογισμός της δεύτερης ημέρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που φιλοξενήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ο Βασίλης Ηλιάδης στα +100 κιλά κατετάγη 7ος με μία νίκη σε τρεις αγώνες, τη στιγμή που ο Διονύσης Ηλιάδης ήταν 9ος στα -100 κιλά όπως και οι Βάζα Ζιντιρίδης και Θόδωρος Μασμανίδης στα -81 κιλά.

 

Ο Βασίλης Ηλιάδης, ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο δ` προκριματικό γκρουπ επικρατώντας του Ουκρανού «χάλκινου» παγκόσμιου πρωταθλητή του 2003, Σοτνίκοφ, όμως απέναντι στον Ρώσο Γκλαντκόφ αλλά και τον Πολωνό δις «ασημένιο» πρωταθλητή Ευρώπης, Βοϊνάροβιτς, δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 7η θέση της κατηγορίας στην οποία συνολικά πήραν μέρος 15 αθλητές.

 

Όσον αφορά στον Διονύση Ηλιάδη, στο β` προκριματικό γύρο των -100 κιλών ηττήθηκε από τον Αζέρο Μιραλίγιεφ, όμως στα ρεπεσάζ είχε την ευκαιρία να φτάσει στη νίκη επί του Γεωργιανού Κιζιλασβίλι, πριν εμφανιστεί στο δρόμο του, ο… κακός δαίμονάς του, ο Ολλανδός Έλκο Φαν ντερ Γκέεστ. Όπως συνέβη και τις δύο προηγούμενες φορές (σ.σ. το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο και το Παγκόσμιο Κύπελλο Super A του Ρότερνταμ), ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του αντιπάλου του και έτσι για μία ακόμη φορά βρέθηκε εκτός τροχιάς μεταλλίου.

 

Τέλος, οι Βάζα Ζιντιρίδης και Θόδωρος Μασμανίδης είχαν από δύο νίκες σε συνολικά τέσσερις αγώνες, ωστόσο δεν ήταν αρκετές για να τους χαρίσουν και μία θέση στο βάθρο της κατηγορίας των -81 κιλών.

X