Έβδομη η Βυζανιάρη στο Ευρωπαϊκό U17

Την 7η θέση των -70 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στο Κόπερ της Σλοβενίας, κατέκτησε η Χριστίνα Βυζανιάρη. Η τζουντόκα του ΑΟ Ιλίου, με απολογισμό μία νίκη σε τρεις αγώνες και ένα bye, βρέθηκε στην επτάδα της κατηγορίας της, νικήτρια της οποίας αναδείχθηκε η Ιταλίδα, Βαλέρια Φεράρι.

 

Η Βυζανιάρη, με Osaekomi-waza απέναντι στην Σλοβένα, Ούρσκα Γκράτσνερ, ξεκίνησε με το… δεξί της υποχρεώσεις της στο β` προκριματικό γκρουπ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στον αγώνα με τη Βελγίδα, Λόλα Μανσούρ, γνώρισε την ήττα, ενώ στα ρεπεσάζ, γνώρισε ακόμη μία ήττα, από την Ελβίρα Κράσνιτς από το Μαυροβούνιο, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 7η θέση. Βυζανιάρη και Κράσνιτς είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στο τουρνουά του Πλοϊέστι πριν από περίπου 1,5 μήνα, όπου εκεί η Ελληνίδα τζουντόκα είχε πάρει τη νίκη και αργότερα το ασημένιο μετάλλιο των -70 κιλών.

 

Όσον αφορά στον Χαράλαμπο Γιαννακόπουλο που αγωνίστηκε στα -81 κιλά, ηττήθηκε στον α` προκριματικό γύρο από τον Αυστριακό Μάρκους Καχλίγκ και αποκλείστηκε πρόωρα από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Μιας διοργάνωσης που ως γνωστόν χάρισε στην Ελλάδα δύο μετάλλια, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γιώργο Αζωίδη και Αλέξη Ντανατσίδη, καθώς και μία πέμπτη θέση με τον Ρομάν Μουστόπουλο.

 

Σάρωσε η Ρωσία…

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Ευρωπαϊκού U17, ήταν η Ρωσία. Συνολικά στις 16 κατηγορίες βάρους σε έφηβους και νεάνιδες κατέκτησε… εννέα χρυσά μετάλλια, δύο ασημένια και ένα χάλκινο. Αυτή ήταν και η καλύτερη εμφάνιση της χώρας σε Ευρωπαϊκό εφήβων-νεανίδων από το 2000, αφού το 2006 είχε φτάσει σε επτά χρυσά μετάλλια, το 2002 σε έξι και το 2000 σε πέντε. Η χειρότερη χρονιά της ήταν το 2003 όταν και πήρε ένα χρυσό μετάλλιο σε συνολικά 16 κατηγορίες.

X