Άστανα 2015: Αύριο αγωνίζεται ο Αζωίδης στα -73 κιλά

Ο Γιώργος Αζωίδης είναι ο δεύτερος Έλληνας τζουντόκα μετά τον Γιάννη Παπαχρηστίδη, που ρίχνεται στη «μάχη» του παγκοσμίου πρωταθλήματος στα Άστανα του Καζακστάν. Αύριο, ο τρεις φορές «χρυσός» πρωταθλητής Ευρώπης στους U21 (U20) θα αγωνιστεί στην κατηγορία των -73 κιλών, στην οποία συμμετέχουν συνολικά 76 αθλητές. Ο Αζωίδης, ο οποίος μέσα στη χρονιά ήταν 5ος στο Αφρικανικό Όπεν (Τυνησία) στον β` προκριματικό γύρο θ` αντιμετωπίσει τον Ζαν Πιερ Αντινγκρά από την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ στη φάση των «32» θα βρεθεί αντιμέτωπος με το νικητή της αναμέτρησης Αλεξέι Νεφέντοφ (Σερβία)-Βαντζίμ Σόκα (Λευκορωσία).

Στο μεταξύ, ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, από τα Άστανα όπου βρίσκεται η ελληνική αποστολή, έκανε την παρακάτω δήλωση: “Εχω μεγάλες βλέψεις για το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό μάλιστα γιατί διεξάγεται ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύω ότι η πεντάδα μας, με αιχμή του δόρατος τον Ηλία Ηλιάδη θα αποδώσει εξαιρετικά και θα είναι μέσα στις διακρίσεις. Ειδικά ο Ηλίας είναι σε πολύ κατάσταση με τον τραυματισμό του να τον ενοχλεί μόνο παροδικά και δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο. Μπορώ να πω μάλιστα ότι είναι καλύτερα απ΄ό,τι πέρισυ! Θεωρώ ότι η θέση στο βάθρο είναι σίγουρη, εκτός απροόπτου όπως κακή διαιτησία κλπ. Σε ό,τι αφορά τους άλλους αθλητές μας μπορούν άνετα να πλασαριστούν στην πεντάδα. Μόνη μου ανησυχία είναι οι πρόσφατοι τραυματισμοί στο πόδι -κοντά στον αστράγαλο-τόσο του Μουστόπουλου όσο και της Τελτσίδου που όμως έχουν σχεδόν ξεπεραστεί. Ντανατσίδης και Αζωίδης είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμοι για διάκριση. Ευχή μου, να επιστρέψουμε στην Ελλάδα με μετάλλια για να δώσουμε χαρά στους συμπατριώτες μας.”

Την Πέμπτη θ` αγωνιστούν οι Ρομάν Μουστόπουλος, Αλέξης Ντανατσίδης (-81κ.) και Ελισάβετ Τελτσίδου (-63κ.), ενώ στις 28 Αυγούστου σειρά ο πάρει ο δις Ολυμπιονίκης, Ηλίας Ηλιάδης. Να θυμίσουμε ότι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ο Παπαχρηστίδης (-60κ.) ηττήθηκε από τον Κορεάτη Ιν Χιούκ Τσόι και αποκλείστηκε πρόωρα.

X