«Χρυσός» ο Ηλίας Ηλιάδης στη Μόσχα

Και η Μόσχα… υποκλίθηκε στο ταλέντο του Ηλία Ηλιάδη. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A της ρωσικής πρωτεύουσας, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, έδειξε ποιο είναι το… αφεντικό της κατηγορίας των -90 κιλών. Στη διοργάνωση, που αποτελούσε και τον τρίτο κατά σειρά σταθμό των Προολυμπιακών τουρνουά, ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας και απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα για την κατάκτηση της προνομιούχου θέσης που μέσω της παγκόσμιας κατάταξης οδηγεί τον επόμενο χρόνο στο Πεκίνο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Ηλιάδης, ο οποίος πριν από μια εβδομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρώμης ήταν «χάλκινος», κατάφερε να πετύχει πέντε νίκες, όλες με Ippon, σε μία κατηγορία όπου συνολικά πήραν μέρος 33 αθλητές.

 

Ο Ηλιάδης, νίκησε κατά σειρά τον Αζέρο Ζαούρ Μπαγκίροφ, τον Γερμανό Μπιέρν Μπάχμαν, τον Γάλλο Ιβ Ματ Νταφρεβίλ, τον Ολλανδό Χενκ Γκρολ, ενώ στον τελικό έκαμψε την αντίσταση του «χρυσού» πρωταθλητή στους Νέους Άνδρες, τον Πολωνό Κριστόφ Βεγκλάρζ κατακτώντας την πρώτη θέση.

 

Στην ίδια διοργάνωση, η Ελλάδα πήρε ένα ακόμη καλό πλασάρισμα και συγκεκριμένα αυτό με τον Αλέξανδρο Γκορντέεφ στα -60 κιλά όπου ήταν έβδομος.

X