«Χρυσοί» Μουστόπουλος και Τσολάνη στο Βαλκανικό U20

Οι Ρομάν Μουστόπουλος και Σοφία Τσολάνη ήταν από ελληνικής πλευράς οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα U20 που διεξήχθη στο Κίκινταν της Σερβίας. Ο τζουντόκα του Ολυμπιονίκη Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στον τελικό των -73 κιλών επικράτησε του Σέρβου Ντούσαν Μάρκοβιτς και βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών, όπως και η τζουντόκα του ΑΟ Ιλίου μετά τη νίκη επί της Γιοβάνκα Γκουσακόσκα από την ΠΓΔΜ στον τελικό της κατηγορίας των -57 κιλών.

 

Ακόμη, από ελληνικής πλευράς ο Γιώργος Αζωίδης (Τζούντο Χαλκιδικής) ήταν δεύτερος στα -66 κιλά, όπως και ο Γρηγόρης Βοτίκας (Budo Club Θεσσαλονίκης) στα -90 κιλά. Ο Αζωίδης στον τελικό ηττήθηκε από τον Ρουμάνο Μάνταλιν Μπομπέιτσα (στον ημιτελικό νίκησε τον Βούλγαρο Τέοντορ Γκεοργκίεφ), ενώ ο Βοτίκας σε τέσσερις αγώνες (pool) είχε τρεις νίκες (ηττήθηκε μόνο από τον Σέρβο Μίλος Βουκίσεβιτς).

 

Στην τρίτη θέση των -81 και -100 κιλά αντίστοιχα βρέθηκαν οι τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, Παύλος Γκαρακλόβ και Νίκος Αμβροσιάδης, την ίδια στιγμή που ο Μιχάλης Λίλικιν (Sakura Κατερίνης) ήταν 5ος στα -60 κιλά.

 

Στη γενική κατάταξη των αγοριών, η Ελλάδα με ένα χρυσό, δύο ασημένια και ισάριθμα χάλκινα μετάλλια βρέθηκε στην τρίτη θέση με 13 βαθμούς (όσους και η δεύτερη Ρουμανία που είχε δύο χρυσά και τρία χάλκινα). Στη γενική κατάταξη, η Ελλάδα ήταν 4η πίσω από Σερβία, Ρουμανία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

 

(@) Η διοίκηση της ΕΟΤ θέλει να ευχαριστήσει τον όμιλο, ISS Security Services S.A. για την κάλυψη των εξόδων της ελληνικής αποστολής για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα U20 και U17 που διεξήχθη στη Σερβία. Ευελπιστεί δε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον, ώστε το ελληνικό τζούντο να έχει στο πλευρό της έναν εξαιρετικά μεγάλο και ισχυρό σύμμαχο.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X