«Χαμόγελα» στα παιδιά χάρισε η ΕΟ Τζούντο

Περίπου δύο εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων Α` και η δέσμευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πήρε σάρκα και οστά… Ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Βαγγέλης Σουφλέρης, στο περιθώριο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών που διεξήχθη στο Λουτράκι, παρέδωσε στον ταμία του συλλόγου, Γιάννη Λαμπρόπουλο, επιταγή ύψους 1.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε από τις συνδρομές των παιδιών που έλαβαν μέρος στους αγώνες του Λιτόχωρου.

 

«Το ποσό που συγκεντρώσαμε είναι βέβαιο ότι δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα του Συλλόγου. Θεωρούμε ωστόσο ότι η πρωτοβουλία μας αυτή θ` αποτελέσει τον προπομπό για μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη ευαισθητοποίηση του αθλητικού κινήματος. Εμείς, σαν ΕΟΤ, συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τον Σύλλογο, η οποία δεν θα μείνει στα στενά αθλητικά πλαίσια, αλλά θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα με διάφορες εκδηλώσεις», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Βαγγέλης Σουφλέρης.

 

Από την πλευρά του ο κ. Λαμπρόπουλος, αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΕΟ Τζούντο, αναφέρθηκε στον 2ο Πανελλήνιο Ραδιοτηλεμαραθώνιο που θα διεξάχθει από 15 έως 25 Δεκεμβρίου στο ALTER και έχει να κάνει με τη δημιουργία τεσσάρων νέων σπιτιών φιλοξενίας για τα παιδιά που κινδυνεύουν. «Συμμετέχουμε όλοι για να μην αναγκαστεί κανένα παιδί να κάνει το δρόμο σπίτι του. Συμμετέχουμε όλοι για τη δημιουργία τεσσάρων ακόμη σπιτιών φιλοξενίας για τα παιδιά που κινδυνεύουν. Το Χαμόγελο του Παιδιού απευθύνεται σε όλους εσάς τους φίλους του. Γιατί μετά από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι έχει βρεθεί σε αδιέξοδο και είναι αδύνατο να καλύψει τις αναρίθμητες ανάγκες του και γιατί το μοναδικό πιστό και μόνιμο στήριγμα που έχουν τα παιδιά που εκπροσωπούμε, είστε όλοι εσείς, καθένας σας ξεχωριστά που όλα αυτά τα χρόνια μας δείχνετε έμπρακτα την εμπιστοσύνη σας και όχι μόνο μέσα από κολακευτικά λόγια και βραβεύσεις. Και κυρίως γιατί τα τελευταία χρόνια ο σύλλογός μας, λόγω έλλειψης χώρων φιλοξενίας έχει αρνηθεί τη φιλοξενία 755 παιδιών, τα οποία παραμένουν εγκλωβισμένα στο απάνθρωπο οικογενειακό τους περιβάλλον», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπρόπουλος.

X