«Χάλκινη» η Μπουκουβάλα στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας

Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα επιβεβαίωσε και επί ρωσικου εδάφους ότι παραμένει μια από τις κορυφαίες τζουντόκα της κατηγορίας των -57 κιλών. Στο δεύτερο φετινό γκραν σλαμ που φιλοξενείται στη Μόσχα, η αθλήτρια του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σημειώνοντας δύο νίκες σε συνολικά τρεις αγώνες. Το μετάλλιο αυτό είναι το τρίτο για την Μπουκουβάλα μέσα στο 2009, μετά το χρυσό που πήρε στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού τον περασμένο Φεβρουάριο και το χάλκινο που κρέμασε στο στήθος της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας.

 

Η πορεία της πρωταθλήτριας Ευρώπης (στις Νέες Γυναίκες) προς το βάθρο των νικητριών ξεκίνησε με τη νίκη επί της Ουκρανής, Σουζάνα Χεβοντιάν, ενώ στη συνέχεια έκαμψε και την αντίσταση της Χαγιέρ Μπαρχουμί από την Τυνησία. Στον αγώνα που οδηγούσε στον τελικό της κατηγορίας, η Μπουκουβάλα ηττήθηκε με Yuko από την Ουγγαρέζα, Χέντβινγκ Καράκας. Οι δύο αθλήτριες βρέθηκαν αντίπαλες ακόμη δύο φορές τον τελευταίο χρόνο (σ.σ. τελευταία φορά στο Ευρωπαϊκό της Τιφλίδας) με την Ελληνίδα τζουντόκα να έχει ισάριθμες νίκες.

 

Παρά την ήττα, η Μπουκουβάλα εξασφάλισε αρκετούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ θα φύγει από τη Μόσχα και πλουσιότερη κατά 1.500 δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στην τρίτη θέση.

X