Χάλκινα μετάλλια για Μουστόπουλο & Τελτσίδου στο Γκραν Πρι της Τιφλίδας

Μεγάλη επιτυχία για τους Ελληνες αθλητές που στο Γκραν Πρι της Τιφλίδας κατέκτησαν δύο χάλκινα μετάλλια αλλά και μια πέμπτη θέση. Και μπορεί οι θέσεις στο βάθρο, αλλά και η “μία ανάσα” απ΄αυτό να αποτελούν σπουδαίες κατακτήσεις, αλλά η κατάφωρη αδικία από πλευράς διαιτητών, στέρησε από τους αθλητές μας τη δυνατότητα ακόμη υψηλότερων επιτυχιών.

Συγκεκριμένα, ο Ρομάν Μουστόπουλος στην κατηγορία των -81 -και αφού είχε αδικηθεί στον προηγούμενο αγώνα του-κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε ένα ματς θρίλερ κυριαρχώντας του Γεωργιανού Ρεκβιασβίλι με ιππόν-το οποίο αμφισβήτησε για λίγο ο διαιτητής. Αλλά και η Ελισάβετ Τελτσίδου στην κατηγορία των -70 κιλών αδικήθηκε στον αγώνα με την Γαλλίδα Ποσβιτί και στερήθηκε της δυνατότητα για ένα μετάλλιο χρυσού ή ασημένιου χρώματος. Τελικά αρκέστηκε στο χάλκινο νικώντας την Πολωνή Καταρζίνα. Μεγάλα λάθη από πλευράς διαιτησίας και για τον Γιωργο Αζωίδη που έχασε από τον Γεωργιανό Γκιγκάνι στην κατηγορία των -73 κιλών και έμεινε εκτός βάθρου. Την “τετράδα” των αδικιών συμπλήρωσε ο Αλέξης Ντανατσίδης που στον αγώνα με τον Ρεκβιασβίλι-τον οποίο έκαμψε ο Μουστόπουλος για το χάλκινο μετάλλιο- είχε να αντιμετωπίσει και τον διαιτητή ! 

Σχετικά με τον Ηλία Ηλιάδη, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα για την κατηγορία των -90 κιλών. Ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής ένιωσε ενοχλήσεις στα πλευρά και λίγο πριν την αναμέτρησή του θα αποφασιστεί αν θα αγωνιστεί. Λίγο μετά τη λήξη των αγώνων ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης δήλωσε :

“Αναμφισβήτητα δύο χάλκινα μετάλλα είναι μια πολύ καλή συγκομιδή, ωστόσο είμαι στενοχωρημένος και πολύ απογοητευμένος από τις αδικίες από πλευράς διαιτητών. Θα μπορούσαμε να έχουμε κατακτήσει τουλάχιστον τρία μετάλλια χρυσού ή ασημένιου χρώματος. Αντ΄αυτού αντιμετωπίσαμε εχθρικό κλίμα στις διαιτησίες των  αγώνων των αθλητών μας. Συνεχίζουμε στον αγώνα συγκομιδής βαθμών για την πρόκριση στους ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Ρομάν Μουστόπουλος κέρδισε 120 βαθμούς και έχει “αγκαλιάσει” τους ολυμπιακούς ενώ ωφελήθηκε αντίστοιχα και η Ελισάβετ Τελτσίδου. Ο Αζωίδης περιορίστηκε στους 60 βαθμούς και πρέπει να συνεχίσει πολύ δυνατά στους επόμενους αγώνες για να μπορούμε να ελπίζουμε στην πρόκρισή του. Σχετικά με τον Ηλία Ηλιάδη, αισθάνθηκε πόνο στα πλευρά στις τελευταίες προπονήσεις και μόνο εάν είναι καθ’ όλα εντάξει θα αγωνιστεί. Εγώ τον συμβούλεψα να μην διακινδυνεύσει μια συμμετοχή που μπορεί να τον επιβαρύνει και να του δημιουργήσει άλλα προβλήματα”

X