Υποψήφια η ΕΟΤ για Παγκόσμιο εφήβων/νεανίδων 2008

Η ώρα για την ανάληψη μιας διοργάνωσης παγκόσμιου κύρους έφτασε για την ΕΟΤ. Η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, κατέθεσε επίσημη υποψηφιότητα για την ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων του 2008, το οποίο διεκδικούν επίσης η Κούβα και το Βιετνάμ.

 

“Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια έχει εκφράσει με ποικίλους τρόπους τη στήριξή της προς την ΕΟΤ. Προσωπικά ο πρόεδρος της EJU γνωρίζει το όραμα που έχει η διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας και προσπαθεί να τη βοηθήσει για να υλοποιήσει τους στόχους της. Μετά το διεθνές τουρνουά που θα διοργανώσουμε το 2007 στην Αθήνα, αποφασίσαμε να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά και να διεκδικήσουμε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων του 2008. Μια διεκδίκηση που γίνεται με τη πλήρη συγκατάθεση και υποστήριξη τόσο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όσο και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας”, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης.

Και συνέχισε: “Ήδη εκτός από την Ευρώπη, έχουμε εξασφαλίσει την υποστήριξη και της αφρικανικής ηπείρου γεγονός που μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την ανάληψη τελικά της διοργάνωσης. Το Ολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας άφησε εποχή και ελπίζουμε ότι αν τελικά αναλάβουμε τη διοργάνωση, θα φιλοξενήσουμε στην Ελλάδα και το καλύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων που έγινε ποτέ”.

X