Τρία ελληνικά μετάλλια στο Κίεβο από τους Νέους

Εβδομάδα χωρίς μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά, δεν νοείται πλέον για το ελληνικό τζούντο. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Νέων (U20) να διαπρέψουν εκτός συνόρων, με τους Δημόκριτο Μανουσαρίδη, Δαυίδ Τσοκούρη και Γρηγόρη Κριαρίδη να κατακτούν ισάριθμα μετάλλια στο διεθνές τουρνουά που φιλοξενήθηκε στο Κίεβο. Ο Μανουσαρίδης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας των -60 κιλών, ενώ ο Τσοκούρης και ο Κριαρίδης ήταν τρίτοι στα -73 και -90 κιλά αντίστοιχα. Όσον αφορά στον Χρήστο Κελλετζιάν βρέθηκε στα ημιτελικά της κατηγορίας των -100 κιλών, όμως τελικά περιορίστηκε στην 5η θέση. Την 5η θέση των -90 κιλών πήρε και ο Οδυσσέας Τζεϊρανίδης, ενώ ο Παύλος Γκαρακλώβ ήταν 7ος στα -81 κιλά όπως και ο Νίκος Αμβροσιάδης στα -100 κιλά.

 

Ο Μανουσαρίδης, ο οποίος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 του 2006 ήταν 3ος, στα ημιτελικά επικράτησε με Ippon του Τσέχου Μιχάλ Μπάνιτσεκ, όμως στον τελικό δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Λευκορώσου, Μπαζ Τουτχαλιάν, με αποτέλεσμα να κρεμάσει το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος του.

 

Το δρόμο του Τσοκούρη προς τον τελικό των -73 κιλών έκοψε ο Ουκρανός Γιούρι Σκριπάλ, όμως στη συνέχεια ο αθλητής της Χαλκιδικής νίκησε με Ippon τον Γερμανό, Στέφαν Μπόζακ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, όπως και ο Κριαρίδης στα -90 κιλά που αν και ηττήθηκε στην τετράδα από τον Ουκρανό Κεντζάου Νιαβάλι, στη συνέχεια επικράτησε με Ippon του Ρώσου, Εβγκένι Λάρισεκ.

 

«Βρισκόμαστε πέντε μήνες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας και φυσικά το τουρνουά του Κιέβου μας βοήθησε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών. Ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ, αφού συμμετείχαν αθλητές από 25 χώρες, ωστόσο δεν μένουμε εδώ αφού έχουμε προγραμματίσει και κάποιες ακόμη δοκιμασίες με στόχο να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τη διοργάνωση του ΣΕΦ. Στο τουρνουά αυτό θα μπορούσαμε να έχουμε τουλάχιστον ένα ακόμη μετάλλιο με τον Κελλετζιάν, ενώ στις περιπτώσεις των Τσοκούρη και Κριαρίδη, η διαιτησία έπαιξε το δικό της ρόλο ώστε να μην έχουμε ελληνική παρουσία σε ακόμη δύο τελικούς. Ακόμη κι έτσι πάντως είμαστε ικανοποιημένοι. Συνεχίζουμε στους ίδιους ρυθμούς, αφού ο Οκτώβριος δεν είναι μακριά», είπε ο προπονητής των Νέων, Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

X