Το ελληνικό τζούντο σημαιοφόρος και στο Τάμπερε

Το ελληνικό τζούντο είχε την τιμητική του και στο 10ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους, Αλέξης Ντανατσίδης, ήταν ο σημαιοφόρος για την ελληνική ομάδα που μπήκε πρώτη στο στάδιο, πριν ακολουθήσει η παρέλαση των υπολοίπων 48 ομάδων απ` όλα τα ευρωπαϊκά κράτη που μετέχουν στο Φεστιβάλ. Συνολικά στη διοργάνωση μετέχουν 2.500 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας από 13 έως 18 ετών.

Η τελετή έγινε στο «στάδιο του πάγου» στο Τάμπερε, ενώ την έναρξη των αγώνων έκανε η Πρόεδρος της Φινλανδίας Τάρια Χάλονεν. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος του Τάμπερε Τίμο Νιέμινεμ, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Πάτρικ Χίκι και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ.

 

Να θυμίσουμε ότι το 2005, ο Ηλίας Ηλιάδης ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας για τους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλμερία, όπως και πέρυσι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όταν και μπήκε πρώτος στη «Φωλιά του Πουλιού». Εξάλλου, ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας, φέτος, ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή λήξης των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα.

X