ΤΟΚΙΟ 2010: Τέταρτη δύναμη στον κόσμο η Ελλάδα

Οι στιγμές δόξας για το ελληνικό τζούντο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο δεν έχουν τελειωμό. Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Ηλία Ηλιάδη στα -90 κιλά, αλλά και του χάλκινου μεταλλίου από την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα στα -57 κιλά, έφεραν την Ελλάδα στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης στα μετάλλια. Μια επιτυχία τεραστίων διαστάσεων, αν αναλογιστεί κανείς ότι στις τρεις πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης βρέθηκαν οι υπερδυνάμεις του αθλήματος όπως η Ιαπωνία, η Γαλλία και η Κορέα.

«Μέσα στα τόσα προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως νέα διοίκηση, οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών αποτελούν αχτίδα φωτός. Τόσο για το ελληνικό τζούντο, όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό που περνάει επίσης δύσκολες στιγμές. Στην ιαπωνική πρωτεύουσα δείξαμε και αποδείξαμε ότι η αγάπη και το μεράκι για το άθλημα, μπορούν να πετύχουν θαύματα. Και τα συγκεκριμένα θαύματα που μεταφράστηκαν σε δύο παγκόσμια μετάλλια, έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες, σε κάθε γωνιά της γης», είπε αναφερόμενος στις επιτυχίες των Ηλιάδη και Μπουκουβάλα ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Αναστάσιος Φυσικόπουλος.

 

«Τα παιδιά αυτά, μας έκαναν υπερήφανους στα πέρατα της γης. Χίλια μπράβο σε αυτά και τους προπονητές τους, που μοχθούν καθημερινά στα τατάμι, σε συνθήκες πολλές φορές που δεν είναι ιδανικές. Εμείς, ως νέα διοίκηση της ομοσπονδίας, στεκόμαστε δίπλα στους πρωταγωνιστές αυτών των επιτυχιών και με τη βοήθεια και της Πολιτείας θα μπορέσουμε να δώσουμε μια ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στο άθλημα. Ήδη στην Ελλάδα, το τζούντο ήταν και παραμένει το πρώτο και σπουδαιότερο στη λίστα των μαχητικών αθλημάτων και ευελπιστούμε πως έτσι θα μας αντιμετωπίσει και η πολιτεία. Γιατί πλέον, εκτός από Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές Ευρώπης, έχουμε την τιμή να διαθέτουμε στις τάξεις μας και Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Το άθλημα απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη αίγλη, ο πήχης ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά και για να διατηρηθούμε εκεί χρειαζόμαστε τη συμβολή όλων όσοι ασχολούνται με τον ελληνικό αθλητισμό. Οι στιγμές είναι δύσκολες, όμως οι επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού είναι αυτές που προβάλουν τη χώρα διεθνώς. Και εκεί θα πρέπει να σταθούμε. Για ακόμη μία φορά πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ελληνική αποστολή και είμαι σίγουρος πως θα υπάρξει και συνέχεια».

 

Να θυμίσουμε ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο έλαβαν μέρος 847 αθλητές και αθλήτριες από 111 χώρες.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X