ΤΟΚΙΟ 2010 Νίκος Ηλιάδης: «Αποστολή εξετελέσθη»

«Δεν θα μπορούσαν να τριτώσουν τα ασημένια παγκόσμια μετάλλια. Δεν θα το αντέχαμε πλέον. Τέλος καλό, όλα καλά όμως. Αποστολή εξετελέσθη». Ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης ζαλισμένος από τη χαρά της τεράστιας αυτής επιτυχίας για το ελληνικό τζούντο αλλά και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό, έκανε λόγο για πραγματικό άθλο που ήρθε μέσα στη γενέτειρα του τζούντο, την Ιαπωνία.

 

«Γίνομαι αποδέκτης εξαιρετικών σχολίων από όλους όσοι βρίσκονται εδώ. Μου λένε ότι ο Ηλίας είναι ο πραγματικός και μοναδικός πρωταθλητής. Είμαι υπερήφανος που αυτός ο αθλητής είναι Έλληνας και ύψωσε την ελληνική σημαία πιο ψηλά απ` όλες. Είναι μοναδική στιγμή, μετά από δύο ασημένια σε Κάιρο και Ρίο ντε Τζανέιρο αλλά και τις τόσες ατυχίες που είχαμε τον τελευταίο καιρό. Εδώ στην Ιαπωνία, απέδειξε ότι είναι ο κορυφαίος τζουντόκα της κατηγορίας και πλέον ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό».

 

Και συνέχισε: «Η αποστολή που είχαμε εδώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εξετελέσθη με τον καλύτερο τρόπο. Η προετοιμασία μας ήταν εξαιρετική και δεν αφήσαμε περιθώριο σε κανέναν να αμφισβητήσει την αξία του Ηλία. Εκείνος από την πλευρά του αντιμετώπισε τον κάθε αγώνα ως έναν τελικό. Δεν ξέφυγε σε κανένα σημείο από το στόχο που είχε θέσει, παρά το γεγονός ότι η κλήρωση που είχε ήταν η δυσκολότερη. Απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος σε έξι τελικούς. Αυτό θέλαμε, αυτό πετύχαμε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί αλλά και σε όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά του αυτόν τον καιρό».

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X