ΤΟΚΙΟ 2010 Ηλίας Ηλιάδης: «Ήμουν πανέτοιμος»

«Έξι χρόνια μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο, νοιώθω σαν να πετάω και πάλι στα ουράνια. Η χαρά μου είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορώ να την περιγράψω. Ο κόπος μου και η σκληρή δουλειά δεν πήγαν χαμένα». Ο Ηλίας Ηλιάδης αμέσως μετά το ντόπινγκ κοντρόλ και τη συνέντευξη Τύπου, έφερνε στο μυαλό του τους έξι σημερινούς τελικούς οι οποίοι του χάρισαν μια θέση στο πάνθεον των πρωταθλητών κόσμου.

 

«Με ρωτάνε αν γνώριζα τους αντιπάλους μου και ειδικά τους Όνο και Νισιγιάμα, κι αν ήμουν προετοιμασμένος να τους αντιμετωπίσω. Το μυστικό δεν είναι αν εγώ ήμουν προετοιμασμένος να τους αντιμετωπίσω, αλλά αν ήταν αυτοί έτοιμοι για τις μεταξύ μας αναμετρήσεις… Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι αθλητές γνωριζόμαστε. Μπορεί να μην ξέρουμε ακριβώς ο ένας το παιχνίδι του άλλου, όμως γνωρίζουμε κάποια πράγματα. Σημαντικό ρόλο στη σημερινή εξέλιξη έπαιξε η στρατηγική που ακολουθήσαμε. Αντιμετωπίσαμε κάθε αγώνα σαν τελικό και κάθε αντίπαλο σαν τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Και αυτό έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ήμουν έτοιμος γι` αυτήν τη στιγμή και την περίμενα καιρό», είπε ο Ηλίας Ηλιάδης.

 

Και συνέχισε: «Οι ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου είχαν να κάνουν με την απουσία μου από τα τατάμι την τελευταία διετία. Τους απάντησα ότι ουδέποτε εγκατέλειψα το τζούντο, ωστόσο έπρεπε να ξεπεράσω κάποιους τραυματισμούς την τελευταία διετία ώστε να εμφανιστώ και πάλι δυνατός, όπως το 2004. Η σκληρή προπόνηση και η εξαιρετική προετοιμασία που έκανα όλο αυτό το διάστημα, με βοήθησαν ώστε να βρεθώ στην κορυφή. Μαζί με την ελληνική σημαία. Ευχαριστώ όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μου όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια και υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να είμαι το ίδιο δυνατός και στη συνέχεια με μεγάλο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012».

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X