ΤΟΚΙΟ 2010 Βλ. Παπαδόπουλος: «Ήπιαμε γλυκό νερό»

«Λύθηκε η κατάρα της πέμπτης θέσης. Ξορκίσαμε το δαίμονα που ήθελε στις μεγάλες διοργανώσεις των γυναικών να μένουμε εκτός μεταλλίων και πάντα στην πέμπτη θέση. Αυτή τη φορά ήπιαμε γλυκό νερό». Ο Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος, λίγο πριν την απονομή των μεταλλίων δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του από τη σημερινή έκβαση που έφερε την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητριών στα -57 κιλά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

«Η Ιουλιέτα έδειξε ψυχή, έβγαλε όλα τα αποθέματα ενέργειας και δύναμης που είχε όλα αυτά τα χρόνια και έφτασε στην τεράστια αυτή διάκριση τόσο για εκείνη, όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό. Κι όλα αυτά χωρίς να έχουμε τα απαιτούμενα μέσα αφού δεν καταφέραμε να κάνουμε τις προετοιμασίες που είχαμε στο παρελθόν, λόγω έλλειψης χρημάτων. Σήμερα θα μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά, αν στον αγώνα με την Μοντέιρο μας ευνοούσαν λίγο οι καταστάσεις. Όμως ακόμη και έτσι, το γεγονός ότι φτάσαμε στην πηγή των μεταλλίων, μας αρκεί», είπε ο εθνικός προπονητής των γυναικών.

 

Και συνέχισε: «Σημαντικό ρόλο σε αυτό το μετάλλιο έπαιξε η παρουσία μας στο προπονητικό καμπ της Ρώμης πριν από λίγο καιρό, αλλά και η έγκυρη άφιξη μας στην Ιαπωνία. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι η ψυχολογία όλης της ελληνικής αποστολής ανέβηκε στα ύψη μετά τη χθεσινή επιτυχία του Ηλία. Τώρα συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε το μέλλον. Είναι μία αθλήτρια που διαθέτει τσαγανό και εφόσον δουλέψει έτσι όπως πρέπει μπορεί να δει τον εαυτό της στο βάθρο των νικητριών στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012. Προσωπικά νοιώθω δικαιωμένος και μαζί με την Ιουλιέτα και τα υπόλοιπα κορίτσια των εθνικών μας ομάδων θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όσο το δυνατό περισσότερο».

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X