ΤΙΦΛΙΔΑ 2009: Στους «16» o Ταριέλ Ζιντιρίδης

Ο Ταριέλ Ζιντιρίδης, ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις του στην κατηγορία των -66 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας, επικρατώντας σε λιγότερο από δύο λεπτά με Ippon, του Φιλίπ Σαράφοβ από την ΠΓΔΜ. Έτσι ο πρωταθλητής κόσμου του 2006 στους έφηβους πήρε την πρόκριση για την «16» όπου τον περιμένει ο Αρμέν Ναζαριάν. Ο Αρμένιος τζουντόκα, πρωταθλητής Ευρώπης του 2005 στο Ρότερνταμ στην κατηγορία των -60 κιλών, στο γύρο των «32» νίκησε τον Τούρκο Χασάν Γιλμάζ και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

Αντίθετα από τον Ζιντιρίδη, ο Λαυρέντης Αλεξανίδης στα -60 κιλά, είχε την ατυχία να πέσει για τρίτη φορά τους τελευταίους 12 μήνες πάνω στον Ολλανδό «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Ρούμπεν Χουκς, από τον οποίο γνώρισε την ήττα στις.. παρατηρήσεις. Ο πρωταθλητής μας δέχθηκε δεύτερη παρατήρηση 1:45 πριν το τέλος του πενταλέπτου και τρίτη παρατήρηση που ισοδυναμούσε με Waza-ari, 29 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

 

Να σημειωθεί ότι ο Αλεξανίδης και τις δύο προηγούμενες φορές, στο Ευρωπαϊκό της Λισαβόνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, είχε γνωρίσει ισάριθμες φορές την ήττα από τον 29χρονο Ολλανδό, ο οποίος στο Παγκόσμιο του 2007 στο Ρίο ντε Τζανέιρο είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

X