ΤΙΦΛΙΔΑ 2009: Η πρώτη ημέρα με αριθμούς…

Η πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τιφλίδας με τη «γλώσσα» των αριθμών…

 

– Η Ρωσία πραγματοποίησε την καλύτερη παρουσία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τιφλίδας. Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, στα -60 και τα -52 κιλά με τους 20χρονους Αρσέν Γκαλστιάν και Νατάλια Κουζιούτινα, οι οποίοι με την επιτυχία τους αυτή κατέρριψαν το ρεκόρ του Τάμερλαν Τμένοφ (1998, Οβιέδο) όσον αφορά στο πιο νεαρό Ρώσο αθλητή που παίρνει χρυσό μετάλλιο σε πρωτάθλημα Ευρώπης. Ο Τμένοφ ήταν 20 ετών και οκτώ μηνών όταν στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, τη στιγμή που η Κουζιούτινα είναι 20 ετών και δύο μηνών και ο Γκαλστιάν 20 ετών και τριών μηνών.

 

– Το χρυσό μετάλλιο του Γκαλστιάν, ήταν το 100ο ευρωπαϊκό για τη Ρωσία από το 1993. Με τα συνολικά τρία μετάλλια που κατέκτησε την Παρασκευή, έφτασε τα 102, εκ των οποίων 31 χρυσά, 30 ασημένια και 41 χάλκινα.

 

– Η Ουγγαρία χθες έφτασε στην κατάκτηση τριών μεταλλίων, όλα διαφορετικής απόχρωσης.

 

– Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τον Μίκλος Ουνγκβαρί, μετά από αυτό που κατέκτησε το 2002, έδωσε τη δυνατότητα στην Ουγγαρία να φτάσει τα 11. Τα δέκα εξ αυτών στους άνδρες, με τους Μπερταλάν Χάιτος και Μίκλος Ουνγκβαρί να έχουν πάρει από δύο.

 

– Η Τέλμα Μοντέιρο κατέκτησε τον τρίτο ευρωπαϊκό της τίτλο, τον πρώτο στην κατηγορία των -57 κιλών. Από τα συνολικά έξι χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια της Πορτογαλίας, η Μοντέιρο έχει κατακτήσει το μοναδικό στην κατηγορία των γυναικών.

 

– Για την Φρεντερίκ Γιοσινέ ήταν ο τρίτος τίτλος της καριέρας της μετά από το 2001 και το 2002. Ήταν επίσης το 75ο χρυσό μετάλλιο για το γαλλικό γυναικείο τζούντο και το 12ο στην κατηγορία των -48 κιλών.

X