Τελτσίδου: «Ονειρεύομαι να γίνω ο θηλυκός… Ηλίας Ηλιάδης»

Σε περίοπτη θέση στο σπίτι της βρίσκεται ήδη το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η Ελισάβετ Τελτσίδου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα u-21 του Βουκουρεστίου. Το νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη των νεανίδων ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου που αποτελεί και την πρώτη μεγάλη διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και βάζει πλώρη για νέες επιτυχίες. Πλέον, με “προίκα” και άλλα τρία μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα φέτος, η τζουντόκα του ΕΟΣ Αχαρνών ανανεώνει τα όνειρά της και μιλά για τις εμπειρίες της :
 
-Ελισάβετ, έως τώρα, η χρονιά εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για σένα…
-Ναι, είναι μια καλή χρονιά, κάτι που οφείλεται στην πολύ σκληρή προπόνηση αλλά και στην εμπειρία μου που ολοένα και μεγαλώνει. Σε ό,τι αφορά ωστόσο το χάλκινο μετάλλιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένη, καθώς μπορούσα άνετα να διεκδικήσω και άλλου χρώματος.

-Προφανώς πάντως είσαι πιο ώριμη πλέον και μάλιστα σταθερή…
-Τώρα κάνω τις καλύτερες προπονήσεις από οποτεδήποτε, ενώ με έχει ωφελήσει πολύ και η προετοιμασία στο εξωτερικό. Με βοηθά και το γεγονός ότι προπονούμαι με τον Ηλία Ηλιάδη, τον Γιώργο Αζωίδη, τον Αλέξη Ντανατσίδη και τον Ρομάν Μουστόπουλο, μεγάλες φυσιογνωμίες του ελληνικού τζούντο. Ειδικά ο Ηλίας αποτελεί για εμένα μεγάλο πρότυπο-είναι το ίνδαλμά μου και ο δάσκαλός μου.

-Μεγάλος ο θαυμασμός για τον Ηλία Ηλιάδη λοιπόν !
-Τεράστιος-ονειρεύομαι να γίνω ο… θηλυκός Ηλίας… Εκτός απ΄τις τεράστιες αγωνιστικές ικανότητές του, διαθέτει μια μεγάλη προσωπικότητα, ενώ έχει παραμείνει απλός, σεμνός και προσγειωμένος. Δεν τον έχουν διαβρώσει οι επιτυχίες. Αυτό που μου λέει συνέχεια είναι να έχω ισχυρή θέληση και να δουλευω σκληρά.

-Φαντάζομαι τις τελευταίες συμβουλές στις επαναλαμβάνει και ο εθνικός προπονητής, ο Νίκος Ηλιάδης.
-Μα ναι και είναι ο άνθρωπος που μου δίνει λεπτομερείς οδηγίες και μου διορθώνει συνεχώς τα λάθη. Δεν μου λέει πολλές κουβέντες-λίγα λόγια αλλά ουσιαστικά.

-Οι ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο είναι κοντά ή μακριά ;
-Μμμ… και το ένα και το άλλο. Πρέπει να κάνω το καλύτερο δυνατό για να μπορέσω να συμμετάσχω εκεί και το θέλω πάρα πολύ. Για αρχή πρέπει να διακριθώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας μου που γίνεται τον επόμενο μήνα στο Μαϊάμι. Και μπορώ να κατακτήσω μετάλλιο εκεί-μην ξεχνάτε ότι πέρισυ κατέκτησα την πέμπτη θέση στην αντίστοιχη διοργάνωση.

-Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και τις μειωμένες οικονομικές δυνατότητες το ελληνικό τζούντο διατηρείται στην κορυφή του κόσμου !
-Ναι, κάνουμε πολλά με τα… λίγα. Ευτυχώς έχουμε τη βοήθεια της ομοσπονδίας, των προπονητών και των οικογένειών μας. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να επιβραβευθούν οι κόποι μας και η Πολιτεία να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας και να είναι αρωγός των προσπαθειών μας.

-Σχετικά με τις σπουδές σου ;
-Είμαι στα ΤΕΙ νοσηλευτικής. Βέβαια είναι δύσκολο να παρακολουθώ συχνά τα μαθήματα καθώς έχω καθημερινές προπονήσεις, ωστόσο κάποια στιγμή πιστεύω ότι θα τα καταφέρω να πάρω το πτυχίο μου…

X