Τέσσερα μετάλλια ο ελληνικός απολογισμός στο Βαλκανικό U18

Ένα χρυσό και τρία χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός για το ελληνικό τζούντο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα U18 που διεξήχθη στην Κραϊόβα της Ρουμανίας. Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών ανέβηκε ο Χαράλαμπος Φουλίδης στα -66 κιλά, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Ιωάννης Αγκτζίδης (-55κ.), Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου (-48κ.) και Μίνα-Αγνέτα Ρίκεν (-63κ.).

Ο τζουντόκα του Πόντου Αμπελοκήπων στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο σημείωσε τέσσερις νίκες, τρεις εκ των οποίων με Ippon. Στα προκριματικά επικράτησε του Βόσνιου Κρίζανατς και του Τούρκου Κοτς, στον ημιτελικό έκαμψε την αντίσταση του Μαυροβούνιου Στάνισιτς, ενώ στον τελικό νίκησε με Ippon τον Στόιτσα από την Ρουμανία.

Εκτός των τεσσάρων μεταλλίων, το ελληνικό τζούντο είχε ακόμη έξι αθλητές στην πέμπτη θέση και τρεις στην έβδομη. Συνοπτικά η ελληνική παρουσία:

1η θέση: Χαράλαμπος Φουλίδης (-66κ.)

3η θέση: Ιωάννης Αγκτζίδης (-55κ.), Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου (-48κ.), Μίνα-Αγνέτα Ρίκεν (-63κ.)

5η θέση: Αθανάσιος Φουλίδης (-60κ.), Νίκος Θεοδωρακόπουλος (-73κ.), Ιχθύανδρος Κιουρτζίδης (+90κ.), Αθανασία Ζαριώπη (-48κ.), Καρίνα Ιορδανίδου (-57κ.), Νικολέτα Σαρβανίδου (-70κ.)

7η θέση: Ιωάννης Ζουρνατζίδης (-55κ.), Μάρκος Παπαδόπουλος (-90κ.), Παναγιώτα Παύλου (+70κ.)

X