Τέλος καριέρας για την Ριόκο Τάνι

Την αποχώρησή της από την ενεργό δράση ανακοίνωσε σήμερα η Ριόκο Τάνι, προκειμένου να ασχοληθεί με την πολιτική, δηλώνοντας ότι θα παλέψει για τη βελτίωση του αθλητισμού στην Ιαπωνία. Μία από τις πλέον επιτυχημένες αθλήτριες του τζούντο στον κόσμο, η Τάνι στέφθηκε επτά φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, ενώ έλαβε μέρος σε πέντε διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, κατακτώντας χρυσά μετάλλια στο Σίδνεϊ (2000) και την Αθήνα (2004), ασημένιο στη Βαρκελόνη, καθώς και ένα χάλκινο στο Πεκίνο (2008).

 

«Δεν υπάρχει αληθινή αλλαγή στο μαχητικό πνεύμα μου, απλά αποχωρώ από τον πρώτο γύρο» δήλωσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η 35χρονη, η οποία τον Ιούλιο εξελέγη στην Άνω Βουλή, και συνέχισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο στην Ιαπωνία και τον πλανήτη, που ζητωκραύγασε υπέρ μου και με στήριξε».

 

Η Τάνι, η οποία παντρεύτηκε επαγγελματία παίκτη του μπέιζμπολ, έχει δύο γιους, ο πρώτος από τους οποίους γεννήθηκε αρκετούς μήνες πριν από τους αγώνες πρόκρισης της Ιαπωνίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Σταμάτησε να αγωνίζεται μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της, ωστόσο δεν είχε αποχωρήσει επίσημα από τους αγώνες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

X