Συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Η αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Διεθνές Τουρνουά ανδρών-γυναικών «Ακρόπολις», το οποίο θα φιλοξενηθεί το διήμερο 2-3 Ιουνίου στο κλειστό του ΜΕΤΣ, ξεκίνησε σήμερα με τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της ΕΟΤ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Σουφλέρης, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Ηλίας Ηλιάδης, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Χρύσα Αργυρού. Να θυμίσουμε ότι το εφετινό τουρνουά «Ακρόπολις», χορηγοί του οποίου είναι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, η ΟΠΑΠ ΑΕ και η PUMA, είναι αφιερωμένο στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

«Δύο ήταν οι μεγάλοι μας στόχοι. Ο πρώτος ήταν να κάνουμε ισχυρές εθνικές ομάδες, τον οποίο και πετύχαμε και ο δεύτερος να διοργανώσουμε τρεις πολύ μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα μας. Στην Αθήνα στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών, στη Θεσσαλονίκη για τους Νέους και στο Αμύνταιο για αθλητές μικρότερης ηλικίας. Είμαστε μέσα και στους δύο στόχους και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Βαγγέλης Σουφλέρης.

 

Και συνέχισε αναφερόμενος στο «Ακρόπολις»… «Είναι πολύ ελπιδοφόρο και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι από την πρώτη χρονιά και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τουρνουά Β` κατηγορίας, έχουμε συμμετοχή από 14 χώρες με περισσότερους από 200 αθλητές και αθλήτριες. Αισιοδοξούμε ότι το 2008 το τουρνουά θα ανέβει κατηγορία και θα γίνει Παγκόσμιο Κύπελλο και από το 2009 θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο κύρος με την ανάδειξή του σε Super A τουρνουά. Ευελπιστούμε ότι αν είμαστε μέσα στους στόχους μας, το τουρνουά μετά από τρία χρόνια θα είναι στα προολυμπιακά που θα στείλουν αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Εκτός των άλλων, με αυτά τα τουρνουά προσφέρουμε εμπειρία στους αθλητές μας αλλά και βοηθούμε ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας».

 

Αναφερόμενος στην παρουσία του προέδρου της EJU, Μάριους Βίζερ και του προέδρου της επιτροπής διαιτησίας της IJF, Χουάν Κάρλος Μπάρκος στην Αθήνα, ο κ. Σουφλέρης είπε: «Πρόκειται για δύο μεγάλες προσωπικότητες στο παγκόσμιο τζούντο. Δεν νοιώθουμε ότι περνάμε από το μικροσκόπιό τους, αφού πολλές φορές η EJU αλλά και η IJF μας έχουν τιμήσει, παραχωρώντας στην ΕΟΤ μεγάλες διοργανώσεις. Μη ξεχνάμε ότι το 2008, θα γίνει το εκλογο-απολογιστική συνέλευση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην Ελλάδα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Όπεν κατηγορίας που επίσης θα φιλοξενήσουμε. Ακόμη, το Σεπτέμβριο στο Ρίο θα κριθεί εάν αναλάβουμε τελικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Νέων της επόμενης χρονιάς, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό».

 

Καταλήγοντας ο κ. Σουφλέρης αναφέρθηκε και στο κοινωνικό μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η ομοσπονδία, αφιερώνοντας το τουρνουά στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

«Είναι μία συνεργασία, η οποία δεν ξέρουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει. Αυτό που γνωρίζω πολύ καλά είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι πρόσχαιρο, έχει βάθος, μέλλον και πολλές προοπτικές. Θέλουμε να βοηθήσουμε το σύλλογο όσο το δυνατόν περισσότερο. Ήδη, βρίσκεται στα σχαριά η οργάνωση ενός τουρνουά, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο Σύλλογο, ενώ ξεκινάμε σύντομα στα `Σπίτια Φιλοξενίας` των παιδιών και παρουσίαση του αθλήματος με δικούς μας προπονητές σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Ξέρουμε, ότι αυτά που προσφέρουμε μπορεί να μην κάνουν το σύλλογο πιο πλούσιο, αλλά θεωρούμε ότι είμαστε σε θέση να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι στην προσπάθεια της διοίκησής του να πετύχει το στόχο της. Ένας στόχος μοναδικός που όλοι μας πρέπει να σταθούμε αρωγοί. Και μέσω του αθλητισμού μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά».

 

Σε ερώτηση για τη «μόνιμη στέγη» του τζούντο, ο κ. Σουφλέρης έβγαλε και είδηση… «Ήδη μας παραχωρήθηκαν οκτώ στρέμματα στο Λιτόχωρο, εκεί όπου θα δημιουργηθεί το Σπίτι του Τζούντο. Θα είναι ο ιδανικός τόπος στέγασης των ομάδων μας για προετοιμασία αλλά και για αγώνες», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, ο οποίος χαριτολογώντας είπε ότι το όνομα που θα πάρει το Σπίτι του Τζούντο θα έχει ονοματεπώνυμο αφού «έχουμε Ολυμπιονίκη για να το βαπτίσουμε».

 

Για τη σπουδαιότητα του τουρνουά μίλησε και ο Ηλίας Ηλιάδης. «Είναι ένα καλό τεστ, μετά από τους αγώνες που δώσαμε στο εξωτερικό. Στο `Ακρόπολις` έρχονται δυνατοί αθλητές και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξουμε την αγωνιστική ποιότητα που διαθέτουν οι Έλληνες αθλητές. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», είπε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, ο οποίος αποκάλυψε ότι τα Ippon που ήρθαν στα Παγκόσμια Κύπελλα του εξωτερικού δεν ήταν βάση προγράμματος. Χαμογελώντας πάντως, ο πατέρας του και ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης δεν έκρυψε ότι από τη στιγμή που τα τουρνουά αυτά πριμοδοτούν τα σερί Ippon του αθλητή που κατακτά το χρυσό μετάλλιο τότε «γιατί όχι να μην τελειώνει έτσι απλά τους αγώνες που δίνει»…

 

Ο Νίκος Ηλιάδης δεν δίστασε να κάνει και τη δική του πρόβλεψη για τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου… «Τέσσερις ή πέντε αθλητές πιστεύω ότι θα δώσουν το παρών του χρόνου στο Πεκίνο. Και αυτοί μόνο από την ομάδα των ανδρών. Μέχρι στιγμής, τα παιδιά έχουν πάει πολύ καλά. Υπάρχουν και οι ατυχίες με τους τραυματισμούς, όμως η ομάδα μας είναι δυνατή και πλέον πολύ καλά δεμένη».

 

Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης για το 2004, είπε ότι στο τουρνουά «Ακρόπολις» δεν θα λάβει μέρος από το βασικό κορμό της εθνικής ομάδας μόνο ο Ταριέλ Ζιντιρίδης («αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού», ενώ ο Ηλίας Ηλιάδης όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει για το αν μπορεί στο μέλλον να ξεπεράσει σε μετάλλια τον Πύρρο Δήμα, είπε: «Ο Θεός γνωρίζει καλύτερα από όλους μας. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας. Να είμαστε καλά στην υγεία μας και όλα θα πάνε καλά».

X