Συνέντευξη Τελτσίδου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θέλω Ρίο…»

Η Ελισάβετ Τελτσίδου απέδειξε και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U21 της Πράγας ότι είναι μία από της καλύτερες αθλήτριες της ηλικίας της. Η Ελληνίδα τζουντόκα μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) για τη μεγάλη της επιτυχία. Αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους της και δήλωσε ότι στοχεύει στο χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21, ενώ δεν έκρυψε ότι το μεγάλο της όνειρο είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

ΕΡ: Κατέκτησες το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U21 στην Πράγα και μάλιστα χωρίς να συναντήσεις ιδιαίτερες δυσκολίες. Φαντάζομαι είναι απόλυτα ευχαριστημένη…
«Ναι φυσικά και είμαι απόλυτα χαρούμενη γιατί οι κόποι της προπονήσεις μου ανταμείβονται. Είναι σημαντικό να κατακτάς μετάλλια γιατί έχεις περισσότερα κίνητρα. Πόσο μάλλον όταν κατακτάς ένα χρυσό μετάλλιο».

ΕΡ: Κέρδισες τέσσερις αθλήτριες σε 2,5 λεπτά κι έκανες να φαντάζει αυτό το χρυσό εύκολο…
«Δεν ήταν εύκολο το χρυσό. Απλά όσο πιο σκληρή είναι η προπόνηση, τόσο πιο εύκολοι είναι οι αγώνες. Κι εγώ δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις».
 
ΕΡ: Επόμενος στόχος το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21. Εκεί τι θέλεις να πετύχεις;
«Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στοχεύω το χρυσό μετάλλιο και τίποτα λιγότερο. Πέρυσι ήμουν τρίτη στην αντίστοιχη διοργάνωση, όμως εφέτος θέλω το χρυσό. Δουλεύω καθημερινά για να είμαι συνεπής με τους στόχους μου».

ΕΡ: Γι αυτό κι αναχωρείς την ερχόμενη εβδομάδα για το Ισραήλ.; Για να προετοιμαστείς όσο το δυνατόν καλύτερα;
«Ναι φυσικά και γι αυτό. Αλλά μην ξεχνάμε ότι προηγείται το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζακστάν. Αυτή τη στιγμή είμαι προσηλωμένη σε αυτό».

ΕΡ: Εκεί τι στόχους έχεις; Μπορεί να έρθει η διάκριση σε μία μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία;
«Πάντα στοχεύω στα πιο ψηλά. Είναι διαφορετικό το επίπεδο, αλλά θα προετοιμαστώ και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Νοιώθω ότι καθημερινά ανεβαίνω επίπεδο και ότι πλέον, είμαι σε θέση να σταθώ ισάξια σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζακστάν».

ΕΡ: Εχεις αποδείξει ότι είσαι μία από τις καλύτερες αθλήτριες στην κατηγορία σου. Αν και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21 αργεί, πιστεύεις ότι μπορείς να ανέβεις στο βάθρο;
«Πλέον μόνο ένας τραυματισμός μπορεί να με σταματήσει. Πιστεύω πως μπορώ! Είναι στις δυνατότητές μου και θα δουλέψω σκληρά για να ανέβω στο βάθρο».

ΕΡ: Τέλος, όλοι οι αθλητές έχουν όνειρο τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύεις ότι θα πάρεις την πρόκριση;
«Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο. Εχω χρόνο μπροστά μου. Η παρουσία μου στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων θα παίξει σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια πρόκριση. Είμαι έτοιμη να εξαντλήσω κάθε περιθώριο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι όνειρο του κάθε αθλητή. Θέλω πολύ να τα καταφέρω και να συμμετάσχω».

X