Συνάντηση Γιάννη Ιωαννίδη με τους Ηλία & Νίκο Ηλιάδη

Τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη επισκέφτηκε στο γραφείο του ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στην κατηγορία των -90 κιλών, Ηλίας Ηλιάδης, συνοδευόμενος από τον εθνικό προπονητή και πατέρα του, Νίκο Ηλιάδη.

«Είναι ο καλύτερος τζουντόκα στον κόσμο στην κατηγορία του. Από την πλευρά της η Πολιτεία αυτά που υπόσχεται πρέπει να τα κρατάει, και αυτό το λέω για να τα ακούσω πρώτος από όλους εγώ! Ο Ηλίας είναι ακόμα νέος, μόλις 26 ετών και πιστεύω ότι έχει ακόμα πολλές διακρίσεις μπροστά του. Είναι `χρυσάφι`. Και τα `χρυσάφια` πρέπει να τα προσέχουμε. Στο ατομικό αγώνισμα η προπόνηση είναι πιο μοναχική και η προσπάθεια είναι ακόμα μεγαλύτερη και εμείς οφείλουμε τέτοιους αθλητές να τους στηρίζουμε», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος είχε παρακολουθήσει από κοντά στο Λονδίνο όλη την προσπάθεια του μεγάλου Έλληνα τζουντόκα κάτι που επισήμανε με ιδιαίτερη θέρμη στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο ίδιος ο Ηλίας Ηλιάδης.

«Το πιο σημαντικό για μένα ήταν που ο υφυπουργός βρισκόταν μαζί μου όλη την ημέρα που αγωνιζόμουν, μέχρι που ανέβηκα στο βάθρο. Παρακολούθησε και τους πέντε αγώνες μου και μου έδινε κουράγιο με τα λόγια του. Από την καρδιά μου το λέω πως είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήταν πλάι μου κι έτσι ένιωθα ότι μέσα από τη δική του παρουσία ήταν όλη η Ελλάδα δίπλα μου! Αυτή η υποστήριξη ήταν για μένα πολύ πιο σημαντική από αυτό που άκουσα να λέγεται περί μη υποδοχής μου στο αεροδρόμιο. Εξάλλου δεν είχα ειδοποιήσει ότι επιστρέφω».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προπονητή του, Νίκου Ηλιάδη: «Ο υφυπουργός μας έδωσε και μας δίνει μεγάλη υποστήριξη και παίρνουμε την ώθηση για να συνεχίσουμε για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον. Είναι δίπλα μας και εμείς βρίσκουμε κουράγιο».

ΠΗΓΗ: Υφυπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

X