Στο Jigoro Kano θα λάβει μέρος ο Ηλίας Ηλιάδης

Στην Ιαπωνία για προετοιμασία αλλά και για το πανίσχυρο διεθνές τουρνουά Jigoro Kano, βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, που προετοιμάζεται για το Πεκίνο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς, στις 8 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στο τουρνουά στο οποίο έχει συμμετάσχει δύο ακόμη φορές στο παρελθόν (2006, 2005).

 

«Είναι η τρίτη φορά που ο Ηλίας παίρνει μέρος. Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα τουρνουά του κόσμου, στο οποίο συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές. Είναι τιμή για το ελληνικό τζούντο, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, που ένας εκπρόσωπός του θα βρεθεί στην Ιαπωνία για το συγκεκριμένο τουρνουά», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Ηλιάδης.

 

Πέρυσι, στην κατηγορία των -90 κιλών, ο Ηλίας Ηλιάδης είχε δώσει έναν αγώνα με αντίπαλο τον Γεωργιανό Ιρακλί Τσιρεκίντζε από τον οποίο ηττήθηκε με Yuko, ενώ το 2005 είχε μία νίκη σε δύο αγώνες (σ.σ. επί του Ιταλού Μικέλε Μόντι, ενώ στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Ιάπωνα Τακαμάσα Ανάι) αλλά επίσης έμεινε εκτός επτάδας. Το «παρών» στη διοργάνωση το 2006 είχε δώσει και ο Διονύσης Ηλιάδης (-100 κιλά) που γνώρισε την ήττα στον α` προκριματικό γύρο από τον Λευκορώσο «χρυσό» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Ιχάρ Μακάροφ.

 

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

 

7 Δεκεμβρίου

Άνδρες: -60, -66 κιλά

Γυναίκες: -78, +78 κιλά

 

8 Δεκεμβρίου

Άνδρες: -73, -81, -90 κιλά

Γυναίκες: -63, -70 κιλά

 

9 Δεκεμβρίου

Άνδρες: -100, +100 κιλά

Γυναίκες: -48, -52, -57 κιλά

X