Στο Τόκιο ο Ηλίας Ηλιάδης μέσω… Γεωργίας και Ρώμης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία του Ηλία Ηλιάδη ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί τον Σεπτέμβριο (9-13) στο Τόκιο. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, προετοιμάζεται εντατικά στη Γεωργία στην οποία και θα παραμείνει έως τις 29 Ιουλίου. Στη συνέχεια θα μεταβεί σε προπονητικό καμπ στην Ρώμη, για να αναχωρήσει για την ιαπωνική πρωτεύουσα στις 29 Αυγούστου.

 

«Η διοργάνωση του Τόκιο αποτελεί το μεγάλο φετινό στόχο του Ηλία. Ένα μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να ισοδυναμεί ακόμη και με μισή πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Βέβαια, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, αφού ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Και εφέτος ειδικά θα είναι ακόμη μεγαλύτερος, αφού κάθε χώρα μπορεί να έχει εκπροσώπηση με δύο αθλητές σε κάθε κατηγορία. Οι παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος σίγουρα αποκτούν μεγάλο αβαντάζ, όμως ο Ηλίας έχει αποδείξει ότι είναι μαχητής και αυτό είναι τεράστιο προσόν σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης, που αναφέρθηκε και στην έως τώρα προετοιμασία.

 

«Η πρετοιμασία στη Γεωργία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη κι αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως ο Ηλίας δίνει το 110% για να φτάσει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο. Στο προπονητικό καμπ της Ρώμης θα ρίξει λίγο ρυθμούς, ώστε με την άφιξή του στην Ιαπωνία στα τέλη Αυγούστου να βρίσκεται ακριβώς στην αγωνιστική κατάσταση που επιτάσσουν οι αγώνες. Η ψυχολογία του είναι καλή, αν αναλογιστεί κανείς ότι φέτος στο 90% των διοργανώσεων όπου έλαβε μέρος, έφυγε είτε με μετάλλιο, είτε με θέση στην πεντάδα. Ο Ηλίας αποτελεί σταθερή αξία και εκμεταλλευόμενος και την εμπειρία που έχει, πιστεύω ότι στο Τόκιο θα μπορεί να φτάσει ψηλά».

 

Ο Ηλίας Ηλιάδης στην κατάταξη του 2010 βρίσκεται στην 7η θέση, ωστόσο η κλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα γίνει βάσει μιας ειδικής κατάταξης (των τελευταίων δύο ετών), στην οποία ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου κατέχει την 16η θέση.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X