Στο πρόγραμμα της 6ης Πανεπιστημιάδας το τζούντο (11-12/5)

Το διήμερο 11-12 Μαΐου, στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί η 6η Αθλητική Πανεπιστημιάδα με διοργανώτρια την Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΑΤΕ) στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το τζούντο. Για πρώτη φορά μάλιστα το τζούντο είναι και το μοναδικό άθλημα μονομαχίας (επαφής) που βρίσκεται στο πρόγραμμα της πανεπιστημιάδας, αφού εκτός έμειναν τόσο η πάλη όσο και το καράτε που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

 

«Η Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να συμπεριλάβει μόνο το τζούντο στο πρόγραμμα της 6ης Αθλητικής Πανεπιστημιάδας και αυτό αποτελεί μια κατάκτηση για το ίδιο το άθλημα. Το τζούντο είναι το μοναδικό άθλημα μονομαχίας που βρίσκεται στο πρόγραμμα με το συναγωνισμό να προβλέπεται μεγάλος, αφού και οι σύλλογοι εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε το μέλος της ΕΑΤΕ και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης.

 

Στην 6η Αθλητική Πανεπιστημιάδα εκτός του τζούντο περιλαμβάνονται και τα παρακάτω αθλήματα: Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Υδατοσφαίριση, Στίβος, Κολύμβηση, Τένις, Μπάντμιντον και Μπιτς Βόλεϊ.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X