Στο Παγκόσμιο Masters της Ρωσίας ο Ηλίας Ηλιάδης

Μετά από σχεδόν 10 ημέρες παραμονής στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου έλαβε μέρος σε ένα ιδιαίτερα επίπονο δυνατό προπονητικό καμπ (μαζί με τους Ντανατσίδη, Μουστόπουλο, Αζωίδη και Τελτσίδου), ο Ηλίας Ηλιάδης είναι έτοιμος για ακόμη ένα δυνατό αγωνιστικό τεστ. Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Masters που θα διεξαχθεί στην πόλη Τιουμέν της Ρωσίας το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου, με στόχο να επιστρέψει στις διακρίσεις ώστε να παραμείνει ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

 

Παρά τον αποκλεισμό-σοκ από τον πρώτο κιόλας γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, ο Ηλίας Ηλιάδης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα του κόσμου στην κατηγορία των -90 κιλών. Συγκεκριμένα κατέχει την τρίτη θέση, η οποία του προσφέρει τη δυνατότητα να βρεθεί επικεφαλής ενός εκ των τεσσάρων γκρουπ στην κλήρωση της διοργάνωσης. Μάλιστα μια ενδεχόμενη επιτυχία επί ρωσικού εδάφους θα του δώσει σημαντική βαθμολογική ώθηση, δεδομένου ότι το Παγκόσμιο Masters είναι η τρίτη σημαντικότερη διοργάνωση στο καλεντάρι της IJF (σ.σ. μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα). Και αυτό είναι το ζητούμενο για τον Έλληνα τζουντόκα, ο οποίος θέλει πάση θυσία να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα πριν από τη σπουδαιότερη αγωνιστική «μάχη» μέσα στο 2013, το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βραζιλίας στα τέλη Αυγούστου.

 

Ο Ηλίας Ηλιάδης στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2011 που διεξήχθη στο Μπακού, κατετάγη δεύτερος πίσω από τον Αζέρο Μαμαντόφ, ενώ πέρυσι, στο Αλμάτι του Καζακστάν, ήταν 5ος, πάντα στην κατηγορία των -90 κιλών.

 

Στην πόλη Τιουμέν θα βρεθούν οι κορυφαίοι τζουντόκα του κόσμου, αφού δικαίωμα στη Παγκόσμιο Masters έχουν οι αθλητές/ήτριες που βρίσκονται στα… υψηλά πατώματα της ranking list. Συγκεκριμένα έχουν δηλώσει συμμετοχή 210 αθλητές και αθλήτριες από 44 χώρες του κόσμου, με τους διοργανωτές Ρώσους να διαθέτουν την μεγαλύτερη σε αριθμό ομάδα (συνολικά 23 άτομα).

 

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη θέση στο Παγόσμιο Masters ισοδυναμεί με 700 βαθμούς, ενώ η δεύτερη και η τρίτη θέση δίνουν 420 και 280 βαθμούς αντίστοιχα.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X