Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού οι Μπουκουβάλα & Σ. Τσολάνη

Σε αναζήτηση βαθμών, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της στην παγκόσμια προολυμπιακή κατάταξη θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο (9-10 Οκτωβρίου) η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του Τόκιο στην κατηγορία των -57 κιλών, μαζί με τη 18χρονη Σοφία Τσολάνη (-63κ.) θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού με στόχο να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς ενόψει Λονδίνου.

 

«Είναι το πρώτο μου τουρνουά μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο, στο οποίο ελπίζω να πάρω κάποιους βαθμούς για να βελτιώσω τη θέση μου στην κατάταξη. Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει βελτιώσει σημαντικά τη ψυχολογία μου, όμως τώρα το ζητούμενο για μένα είναι να έχω συνέχεια. Με τον προπονητή μου δουλεύουμε σκληρά, ενώ παράλληλα έχουμε προγραμματίσει μια σειρά τουρνουά στα οποία θα πρέπει να πάρω μέρος. Απομένει περίπου 1.5 χρόνος για να `κλειδώσουν` οι θέσεις για Λονδίνο και πρέπει από αυτή τη μάχη να βγω νικήτρια όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Είμαι πεπεισμένη ότι θα τα καταφέρω, εφόσον δεν υπάρχει απόκλιση από τον προγραμματισμό μας», είπε η Γιαννιώτισα τζουντόκα η οποία κατέχει τη 12η θέση στη παγκόσμια γενική κατάταξη (στην κατάταξη του 2010 που μετράει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 βρίσκεται πιο χαμηλά).

 

Φυσικά στο πλευρό της Μπουκουβάλα θα βρίσκεται και ο εθνικός προπονητής, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος, ενώ την ελληνική διαιτησία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού θα εκπροσωπήσει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X