Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαδρίτης ο Ηλίας Ηλιάδης

Από τη Βιένη, στην Τύνιδα και από εκεί μέσω Ρίο ντε Τζανέιρο και Σάο Πάουλο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαδρίτης. Ο λόγος για τον Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος μεθαύριο (Κυριακή) θα βγει σε νέα αναζήτηση βαθμών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών της ισπανικής πρωτεύουσας. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, που κατέχει την 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στα -90 κιλά, μέσα στη χρονιά έχει… προλάβει να κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αυστρίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Σάο Πάουλο.

 

«Παραδοσιακά, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαδρίτης συγκεντρώνει τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος. Πόσω μάλλον, που τώρα βρίσκεται στο πρόγραμμα των τουρνουά που μετρούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012. Στόχος μου και σε αυτό το τουρνουά είναι να αποκομίσω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, που θα με βοηθήσουν ώστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο, τον Σεπτέμβριο, να έχω την καλύτερη δυνατή κλήρωση. Η διοργάνωση της Ιαπωνίας αποτελεί τον κορυφαίο αγωνιστικό στόχο για μένα και εκεί έχω στρέψει την προσοχή μου. Από τη στιγμή που θα λείψουν τα προβλήματα, πιστεύω ότι σε κάθε τουρνουά θα παρουσιάζομαι πιο δυνατός και πιο ετοιμοπόλεμος», είπε ο Ηλίας Ηλιάδης.

 

Στο τουρνουά της Μαδρίτης, εκτός του Ηλία Ηλιάδη, θα λάβει μέρος και ο Άρης Κοτανίδης (αύριο) στην κατηγορία των -73 κιλών. Στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2008, οι Ηλίας Κοτομανίδης και Δημόκριτος Μανουσαρίδης είχαν κατακτήσει την 3η και 7η θέση αντίστοιχα των -60 κιλών.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X