Στο Καζακστάν η Ολυμπιακή ομάδα για προετοιμασία

Στην τελική ευθεία μπήκε από χθες, η προετοιμασία της Ολυμπιακής ομάδας, εν όψει της συμμετοχής της στο μεγάλο ραντεβού του επόμενου μήνα. Οι τρεις εκπρόσωποί μας στη διοργάνωση, οι Ηλίας Ηλιάδης, Ταριέλ Ζιντιρίδης και Λαυρέντης Αλεξανίδης βρίσκονται από την Πέμπτη στο Καζακστάν, εκεί δηλαδή όπου θα πραγματοποιήσουν το τρίτο και τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους εν όψει Πεκίνου. Στο Καζακστάν, βρίσκονται ακόμη, ο Διονύσης Ηλιάδης που μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένει την «κάρτα ελεύθερης συμμετοχής», αλλά και οι νεαροί Νίκος Μουζενίδης, Δαϋίδ Τσοκούρης και Χρήστος Κελλετζιάν.

 

«Μετά από δύο δύσκολες εβδομάδες στη Γεωργία, ήρθε η ώρα για το Καζακστάν. Εκεί θα παραμείνουμε μέχρι τις 6 Αυγούστου, πριν μεταβούμε στο Πεκίνο για την τελετή έναρξης και το τουρνουά που ξεκινάει στις 9 του μήνα. Κατά την παραμονή μας στο Καζακστάν θα τεστάρουμε κάποια πράγματα, αφού πλέον βρισκόμαστε λίγο πριν από τη μεγάλη στιγμή», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης. «Το ευχάριστο είναι ότι όλη η προετοιμασία κύλησε βάσει προγράμματος και χωρίς σοβαρά απρόοπτα. Και τα τρία παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για το Ολυμπιακό τουρνουά. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στη φυσική κατάσταση, την τεχνική αλλά και σε κάποια σημεία κλειδιά, που θα βοηθήσουν τα παιδιά να ανταπεξέλθουν σε κάποια δύσκολη στιγμή. Και οι τρεις έχουν την εμπειρία, που μπορεί να τους βοηθήσει να πετύχουν το στόχο τους».

 

Ο Νίκος Ηλιάδης αναφέρθηκε ακόμη στη νέα συγκομιδή ελληνικών μεταλλίων (σ.σ. πέντε το σύνολο), στο διεθνές τουρνουά U20 του Πακς. «Στην Ουγγαρία, η επόμενη γενιά του ελληνικού τζούντο, έδειξε και πάλι πολύ καλά στοιχεία. Εν όψει των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, που υπάρχουν εφέτος και το 2009 σε Ταϊλάνδη και Ελλάδα αντίστοιχα, τα παιδιά αυτά έδειξαν ικανά για μεγάλες διακρίσεις. Αποτελούν τη συνέχεια του αθλήματος στη χώρα μας. Κάποια από αυτά τα παιδιά, θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και το γεγονός ότι από τώρα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ηλικιακές κατηγορίες στις οποίες αγωνίζονται, μας κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξους για το μέλλον», κατέληξε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

X