Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Συλλόγων ο Ηλίας

Μπορεί ο Φίλιππος Αμυνταίου να απουσιάζει από τη διοργάνωση σχεδόν μία 10ετία (σ.σ. τελευταία φορά που έλαβε μέρος ήταν το 1999), ωστόσο όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Συλλόγων ανδρών, θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση. Ο Ηλίας Ηλιάδης, από σήμερα το μεσημέρι βρίσκεται στη Μόσχα, εκεί όπου μεθαύριο, Σάββατο, θα λάβει μέρος στους αγώνες με τα χρώματα της κατόχου του τίτλου, της γερμανικής TSV Abensberg.

 

«Πέρυσι στον τελικό είχα λάβει μέρος με σύλλογο της Γεωργίας, όμως εφέτος υπήρξε συμφωνία με την Abensberg. Φαντάζομαι ότι θα έχω την ευκαιρία να παίξω 2-3 αγώνες και ελπίζω ότι θα τους βοηθήσω να πετύχουν ότι και πέρυσι», είπε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας που αναφέρθηκε και στην εμπειρία του Jigoro Kano Cup.

 

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία, την οποία ο Θεός με βοήθησε να τη ζήσω πιο έντονα από τις δύο προηγούμενες φορές. Οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι με το τέλος του αγώνα με πολιόρκησαν, ζητώντας μου να τους εξηγήσω που βρήκα τόση δύναμη για να φτάσω σε μία τόσο μεγάλη νίκη επί του Ιζούμι. Τους απάντησα ότι με την προπόνηση μπορείς να πετύχεις πολλά κι αυτό ακριβώς κάνω και εγώ τρεις φορές την ημέρα. Δουλεύω σκληρά. Δεν ξέρω τι άλλο περίμεναν ν` ακούσουν… Όπως και να έχουν τα πράγματα, το Jigoro Kano Cup είναι μία μοναδική εμπειρία που εύχομαι να τη ζήσουν κι άλλοι αθλητές», είπε ο Ηλίας Ηλιάδης, για τη νίκη του οποίου στον τελικό των -90 κιλών εκφράστηκε με τα πλέον κολακευτικά λόγια και ο Γιασουχίρο Γιαμασίτα, μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην Ιστορία του παγκοσμίου τζούντο.

 

Να σημειωθεί ότι την ελληνική διαιτησία στη διοργάνωση, θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Χεκήμογλου μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EJU).

 

Το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Συλλόγων έχει ως εξής:

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

12:00 Προκριματικά

17:00 Τελετή Έναρξης

17:15 Ημιτελικά

18:15 Τελικοί

19:00 Απονομές

X