Στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού το ελληνικό τζούντο

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, στο πλαίσιο των συναντήσεων, που πραγματοποιεί με τις ομοσπονδίες και τους αθλητές, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τους αθλητές του Τζούντο, τους οποίους συνόδευαν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αναστάσιος Φυσικόπουλος, ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Καφενταράκης, το μέλος της ΕΟΤ, Αθανάσιος Παρθένης, καθώς και οι προπονητές τους.

 

Μεταξύ των αθλητών ήταν ο Ηλίας Ηλιάδης και η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα 1ος και 3η αντιστοίχως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, που έγινε στο Τόκυο (9-13 Σεπτεμβρίου 2010), ο Γιώργος Αζωίδης, 1ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων U20, που έγινε στη Σόφια (17 Σεπτεμβρίου 2010) και άλλοι μεταλλιούχοι αθλητές των Βαλκανικών Αγώνων όπως η Σοφία Τσολάνη, Μιχαήλ Καλανίδης, Νίκος Αμβροσιάδης, Ελισάβετ Τελτσίδου, Αντωνία Μαυρίδου κ.α.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τους συνεχάρη για τις επιτυχίες τους και ευχήθηκε στους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Νέων καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Γυναικών, που θα γίνει στο Μαρόκο, από 21 έως 24 Οκτωβρίου 2010.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπιτσαξής ανέφερε: « Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας για την προσπάθειά σας που πρέπει και θέλω να συνεχίσετε. Εμείς, θα εξαντλήσουμε κάθε ικμάδα δυνατότητας, που δίνει η οικονομική συγκυρία για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον αθλητισμό ψηλά. Είμαι στη διάθεση σας να ακούσω όλα τα προβλήματα που σας απασχολούν..» και συνέχισε: «Εμείς σας αγαπάμε όλους, δεν μας ενδιαφέρει μόνο το μετάλλιο, το έχω πει πολλές φορές και έχω παρεξηγηθεί και κοιτάω και τον Ηλιάδη και τη Μπουκουβάλα. Μας ενδιαφέρει η προσπάθεια, γιατί χωρίς συνολική προσπάθεια δεν έρχονται και οι επιτυχίες…»

 

Στη συνέχεια στην αναλυτική συζήτηση που ακολούθησε και διήρκησε μιάμιση ώρα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είπε μεταξύ άλλων: «..θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξη σας. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια πρώτη φορά, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού δέχεται την Ομοσπονδία και όλους τους αθλητές στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσει μαζί μας τα καίρια ζητήματα που μας απασχολούν». Κατόπιν οι αθλητές εξέθεσαν τους κυριότερους προβληματισμούς τους, όπως το θέμα των πριμ, τη μοριοδότηση και τα προνόμια των αθλητών, την ειδική μοριοδότηση των αθλητών για τα σώματα ασφαλείας και το στρατό, τη μεγαλύτερη προβολή του αθλήματος από τα ΜΜΕ κ.α.

 

Ο Γενικός Γραμματέας, αφού άκουσε με προσοχή τους αθλητές, τους ευχαρίστησε για τη χρήσιμη και παραγωγική συζήτηση, εξήγησε τις δυσκολίες και δεσμεύτηκε ότι θα έχει συνεχή συνεργασία με την Ομοσπονδία για τα θέματα που θέτουν οι αθλητές στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.

 

Πηγή: Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

X