Στην Αθήνα το 2008 οι εξετάσεις της ευρωπαϊκής διαιτησίας

Το προνόμιο να φιλοξενήσει τον Ιούνιο του 2008 τις εξετάσεις της ευρωπαϊκής διαιτησίας, απέκτησε η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο. Οι εξετάσεις όλων των κατηγοριών, πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια και η ΕΟΤ, μετά τις επαφές του προέδρου της, Βαγγέλη Σουφλέρη, με τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (EJU), Jan Snijders, έλαβε το χρίσμα. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο περιθώριο του διεθνούς τουρνουά Ακρόπολις.

 

Η ΕΟΤ, μετά την εξαιρετική διοργάνωση του εφετινού Ακρόπολις (κάτι που τόνισε και ο πρόεδρος της EJU, Marius Vizer, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο), έχει κάνει όλες τις ενέργειες προκειμένου το τουρνουά των Αθηνών να αποκτήσει χαρακτήρα Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η παραπάνω εξέλιξη αφήνει πλέον περιθώριο, η διοργάνωση της επόμενης χρονιάς όχι μόνο να αναβαθμιστεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο (κάτι που θεωρείται βέβαιο) αλλά και να αποκτήσει χαρακτήρα τουρνουά Super A. Παράλληλα, αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της εμπιστοσύνης που δείχνει τα τελευταία χρόνια η EJU στην ελληνική ομοσπονδία, η οποία αμέσως μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο, θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το Ακρόπολις της επόμενης χρονιάς. Κι αυτό γιατί, στην Αθήνα, αναμένεται να δημιουργηθεί… συνωστισμός χωρών, αφού τα Παγκόσμια Κύπελλα προσελκύουν πολλές χώρες, με πολλούς και σημαντικούς τζουντόκα.

 

«Αποτελεί τεράστια τιμή για την ΕΟΤ, να φιλοξενήσει στην Αθήνα το 2008, τις εξετάσεις της ευρωπαϊκής διαιτησίας. Δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και έξι μήνες πριν από το Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του παγκοσμίου τζούντο. Η επιλογή δεν είναι τυχαία και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, αφού αποδεικνύει ότι η EJU εμπιστεύεται την ΕΟΤ σε εκδηλώσεις αγωνιστικές και όχι μόνο», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Βαγγέλης Σουφλέρης.

 

Να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2008, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Όπεν κατηγοριών, αλλά και το Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Μάλιστα, από το Κογκρέσο θα προκύψει και η νέα διοίκηση της EJU.

X