Στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ ο Νίκος Ηλιάδης

“Πάμε για χρυσό στους Ολυμπιακούς του Ρίο”, είπε στους φοιτητές δημοσιογραφίας των ΙΕΚ ΑΚΜΗ ο εθνικός προπονητής του τζούντο, Νίκος Ηλιάδης, αναφερόμενος στον δις ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη. Ο πατέρας του Mr. Ippon, σε ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του, απάνησε στις ερωτήσεις των μελλοντικών δημοσιογράφων, άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλους και για όλα, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Ηλία.

 

“Ο Ηλίας άξιζε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, αλλά αδικήθηκε από τον διαιτητή, γι΄αυτό, στην καρδιά μας είναι σαν χρυσός Ολυμπιονίκης. Στόχος μας είναι η πρώτη θέση στο βάθρο στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας. Ο Ηλίας δεν απογοητεύεται ποτέ και από τίποτα και μετά από ατυχίες-όπως στους ολυμπιακούς του Πεκίνου- προσπαθεί διπλάσια. Οι ικανότητές και ταλέντο του είναι απίστευτα. Το ελληνικό τζούντο έχει και άλλους καλούς αθλητές, αλλά σαν τον Ηλία… κανένα”, ανέφερε.

 

“Στο εξωτερικό χαίρει μεγάλης αναγνώρισης και εκτίμησης-ίσως περισσότερο και από την Ελλάδα- ωστόσο η καρδιά του Ηλία, χτυπά πάντα για τη χώρας μας που την αγαπά, καθώς εδώ ανδρώθηκε και εδώ καταξιώθηκε. Ενιωσε μεγάλη τιμή που ήταν σημαιοφόρος το 2008 και μετά την επιτυχία του Λονδίνου αυθόρμητα έδειξε το εθνόσημο. Εκτός αυτού, είναι και άνθρωπος με μεγάλη πίστη στο Θεό… επισκέπτεται συχνά τον Αγιον Ορος και πηγαίνει στην εκκλησία. Εκτός του τζούντο, είναι αφοσιωμένος στην οικογένειά του, τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά”, είπε με καμάρι για τον Ηλία και συνέχισε: “Είναι παιδί με αδαμάντινο χαρακτήρα, ευγένεια και ήθος που είναι απαραίτητα στοίχεία στο άθλημα. Χρησιμοποιεί πολύ το μυαλό του και την εσωτερική του δύναμη. Το πάθος και η αυτοσυγκέντρωσή του είναι τα μεγάλα του ατού.”

 

Ο Νίκος Ηλιάδης αναφέρθηκε και στην γνωριμία του με τον Ηλία και την μετέπειτα υιοθεσία. “Τον έβλεπα, μικρούλη στην Τιφλίδα… που πάλευε στο δρόμο, τον συμπάθησα πολύ, ένιωσα συναισθήματα… Εχω τέσσερις κόρες και μεταξύ αστείου και σοβαρού του είπα ότι ήθελα και έναν… γιο. Με μεγάλη χαρά δέχτηκε τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του. Τον αγάπησα πολύ… Οταν τον υιοθέτησα δεν ήξερα ότι ήταν τόσο μεγάλος αθλητής… Μετά, στην Ελλάδα αναδείχθηκε το ταλέντο του. Οταν τον προπονώ είμαι μαζί του αυστηρός και δεν του χαρίζομαι ποτέ”…

 

Την ομιλία του Νίκου Ηλιάδη, συντόνισε ο δημοσιογράφος Δήμος Μπουλούκος.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X