Σταυριά: «Μας κατηγορούν αυτοί που πριν το 2000 αλληλομηνύονταν»

Στις… συμμαχίες που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό αλλά και στα ανενεργά σωματεία που έχουν διαγραφεί τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας της ΕΟΤ, Αναστασία Σταυριά, με δηλώσεις της στο επίσημο site της ομοσπονδίας.

 

«Μέσα σε μία δεκαετία, έχουμε διαγράψει περισσότερα από 150 σωματεία, κάποια από τα οποία αποφάσισαν να μείνουν ανενεργά από τη στιγμή που προέκυψε νέα διοίκηση στην ομοσπονδία. Φαίνεται πως δεν τους βόλευε η νέα τάξη πραγμάτων και αποφάσισαν να σταματήσουν να προσφέρουν έργο έστω κα ψηφοθηρικό. Δεν είναι τυχαίο ότι στις εκλογές πριν από το 2000, στην εκλογική διαδικασία ελάμβαναν μέρος 150 σωματεία τη στιγμή που ο συνολικός αριθμός αθλητών και αθλητριών απ` όλη την Ελλάδα δεν ξεπερνούσε τους 300. Στην τελευταία εκλογική διαδικασία, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, στις εκλογές δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο 78 σωματεία, δηλαδή τα μισά, τη στιγμή που σε επίσημους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 3.500 αθλητές. Τα νούμερα όπως είναι ολοφάνερο, είναι δυσανάλογα και αυτό από μόνο του δημιουργεί ερωτηματικά», είπε η κα Σταυριά, η οποία σχετικά με τις «συμμαχίες» που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο καιρό, τις χαρακτήρισε λυκοφιλίες.

 

«Αυτοί που τώρα έχουν κάνει κοινό μέτωπο εναντίον του τζούντο και των ανθρώπων που το διοικούν, πριν από το 2000 αλληλοκατηγορούνταν και κατέθεταν μηνύσεις εκατέρωθεν. Έχουμε στο αρχείο μας, από το 1998, καταγγελίες κάποιων εξ αυτών, για υπόδικες διοικήσεις, για μέλη του τότε ΔΣ που υπεξαίρεσαν ποσά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση και άλλα πολλά. Αυτοί οι άνθρωπο τώρα είναι μαζί και συνηγορούν ότι το τζούντο είναι βρώμικο. Το πιθανότερο είναι πως μιλούν για τους εαυτούς τους. Ας κοιταχτούν λοιπόν στον καθρέπτη και αν η συνείδησή τους, για όλα αυτά που κάνουν, είναι καθαρή, τότε έχουν πραγματικά πρόβλημα. Και το πρόβλημα αυτό θα μεγαλώνει καθημερινά όλο και πιο πολύ, γιατί η ομοσπονδία σε καμία περίπτωση δεν θα τους επιτρέψει να τραυματίσουν ακόμη περισσότερο το άθλημα», είπε η κα Σταυριά.

 

Αναφορικά δε με την ύπαρξη παρασκηνιακών κινήσεων για τη διαγραφή συλλόγων, η Γενική Γραμματέας της ΕΟΤ ήταν κατηγορηματική: «Ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας ότι διαγράφουμε συλλόγους εκτός Γενικών Συνελεύσεων. Μάλλον οι πηγές των δημοσιογράφων που συντηρούν τη συγκεκριμένη κατάσταση, έχουν στερέψει από ψέματα και συκοφαντίες και αρκούνται σε έναν ανηλεή κλεφτοπόλεμο με θύμα το άθλημα που υπηρετούμε, παλαιότερα μέσα από τα τατάμι και τώρα πλέον έξω από αυτά. Ας σταματήσουν όσο είναι καιρός».

X