Σπουδαία εμφάνιση για τους έφηβους στο Βερολίνο

Εντυπωσιακό πέρασμα από το διεθνές τουρνουά του Βερολίνου, πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα των εφήβων. Με πρωταγωνιστές τους Ρομάν Μουστόπουλο και Αλέξη Ντανατσίδη η νέα γενικά του ελληνικού τζούντο έφτασε στην κατάκτηση δύο μεταλλίων σε δύο κατηγορίες όπου συνολικά έλαβαν μέρος… 150 αθλητές από 17 χώρες. Ο Μουστόπουλος, με συνολικά έξι νίκες σε επτά αγώνες ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας των -66 κιλών, ενώ ο πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους, Αλέξης Ντανατσίδης, με τον ίδιο ακριβώς απολογισμό, ήταν 3ος, στην κατηγορία των -73 κιλών.

 

«Ο ανταγωνισμός ήταν εξαιρετικά υψηλός. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κατηγορία του Ρομάν έλαβαν μέρος συνολικά 90 τζουντόκα, ενώ σε αυτή του Αλέξη περίπου 60. Η εμπειρία που έχουν αποκομμίσει, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, τους έφερε για ακόμη μια φορά στο βάθρο των νικητών. Όλα τα παιδιά που βρέθηκαν στην αποστολή, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χωρίς υπερβολή, αν δεν είχαμε κάποιες ατυχίες, θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει στην κατάκτηση τουλάχιστον τεσσάρων μεταλλίων. Όμως μαθαίνουμε από τα λάθη μας και ενόψει των σημαντικών αγωνιστικών εκδηλώσεων που υπάρχουν στη συνέχεια της χρονιάς, όπως το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα φροντίσουμε να τα διορθώσουμε ώστε να παρουσιαστούμε ακόμη πιο δυνατοί και έτοιμοι για ακόμη περισσότερα μετάλλια», είπε ο προπονητής των εφήβων, Γκεόργκι Βαζαγκασβίλι.

 

Ο Μουστόπουλος, ο οποίος μέσα στη χρονιά κατετάγη 1ος στα τουρνουά του Κιέβου και της Κωνσταντινούπολης, νίκησε κατά σειρά στο προκριματικό γκρου τους Πρέγκλερ (Γερμανία), Σμιντ (Αυστρία), Σαχμπάνοφ (Αζερμπαϊτζάν), Λομίντζε (Γεωργία) και Σέπα (Εσθονία). Προκρίθηκε στον τελικό χάρη στη νίκη επί του Γάλλου Μπορντά, όμως έχασε το χρυσό μετάλλιο μετά την ήττα από τον Ρώσο Καμκχόεφ. Όσον αφορά στον Ντανατσίδη, είχε νίκη (Κόρταλς, Ολλανδία) και μία ήττα (Γκαμπάσοφ, Ρωσία) στα προκριματικά, όμως στα ρεπεσάζ ήταν ασυγκράτητος. Σημείωσε πέντε σερί νίκες επί των Γκιτζμπέργκερ (Γερμανία), Ενγκελααρ (Ολλανδία), Σένερ (Γερμανία), Μότους (Εσθονία) και Φαρουκχάτζε (Αζερμπαϊτζάν) με αποτέλεσμα να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

 

Ακόμη στα -55 κιλά, ο Γιώργος Φωτιάδης είχε δύο νίκες σε τρεις αγώνες, ενώ στα -60 κιλά, ο Γιώργος Αζωίδης σημείωσε τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες και ο Βίκτωρας Ατματσίδης τρεις νίκες σε πέντε αγώνες.

X