Σουφλέρης: «Ο Βόλος διαθέτει δυναμική…»

«Ο Βόλος αποτελεί για την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο μία από τις πιο δυναμικές και παραγωγικές πόλεις. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα που διοργανώνουμε στη Νέα Ιωνία είναι η συνέχεια της άψογης συνεργασίας που έχουμε τα τελευταία χρόνια με τη Νομαρχία Μαγνησίας, το Δήμο Βόλου και τους αθλητικούς οργανισμούς τόσο του Βόλου όσο και της Νέας Ιωνίας». Τάδε έφη, Βαγγέλης Σουφλέρης. Ο πρόεδρος της ΕΟΤ, ήταν ο κεντρικός ομιλητής της σημερινής συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο της πόλης εν όψει του Βαλκανικού Πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί αύριο στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας με τη συμμετοχή περίπου 130 αθλητών και αθλητριών από οκτώ χώρες.

 

«Στο Βόλο έχουμε διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία πολλά και σημαντικά γεγονότα του τζούντο. Αυτό οφείλεται στον Γιάννη Καφενταράκη, ο οποίος δραστηριοποιείται έντονα στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή για την ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και στο γεγονός ότι ο Βόλος και η Νέα Ιωνία καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις της ομοσπονδίας μας και στέκονται αρωγοί σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μας. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα του Βόλου θα είναι υψηλού επιπέδου, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα παρουσιαστεί με την πρώτη ομάδα της, αλλά με το μέλλον του αθλήματος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν κοντά μας, στη διοργάνωση μίας τόσο σημαντικής διοργάνωσης».

 

Από την πλευρά του, το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος βαλκανικής ανάπτυξης, Γιάννης Καφενταράκης στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία των ξένων ομάδων που θα παρουσιαστούν στο Βόλο με τις πρώτες ομάδες τους.

 

«Το αθλητικό κομμάτι της συγκεκριμένης διοργάνωσης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού οι περισσότερες από τις ξένες αποστολές που βρίσκονται ήδη στο Βόλο, θα παρουσιαστούν με τις πρώτες ομάδες τους. Οι ομάδες της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας αλλά και του πρωτοεμφανιζόμενου Μαυροβούνιου είναι πολύ δυνατές και σε συνδυασμό με το ταλέντο των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, είμαι βέβαιος ότι όσοι βρεθούν στο κλειστό της Νέας Ιωνίας θα παρακολουθήσουν θέαμα υψηλού επιπέδου. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι χώρες των Βαλκανίων κατακτούν 4-5 μετάλλια. Οι Βαλκανικοί Αγώνες δίνουν το στίγμα σχετικά με το πόσο δυνατές θα παρουσιαστούν οι συγκεκριμένες χώρες στις μεγάλες διοργανώσεις που έπονται, με πρώτη και καλύτερη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρίο».

 

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ακόμη ο Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, Αλέκος Μεταφτσής, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βόλου, Δημήτρης Χαλέβας, ο ομόλογός του της Νέας Ιωνίας, Κώστας Σακελλαρίου καθώς και ο πρόεδρος του ΕΑΚ Βόλου, Απόστολος Καψιώτης.

 

ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΤΑΦΤΣΗΣ: «Ως εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο που ανέθεσε στην πόλη μας τους αγώνες. Θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες μίας τόσο σημαντικής διοργάνωσης, όπως το έχουμε κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις και στο παρελθόν. Οι κοινές εκδηλώσεις τα τρία τελευταία χρόνια με τους Αθλητικούς Οργανισμούς Βόλου και Νέας Ιωνίας αλλά και η προσπάθειά μας να αναπτύξουμε τον αθλητισμό στην πόλη μας συνεχίζονται πάνω στις ήδη επιτυχημένες βάσεις».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΕΒΑΣ: «Έχει γίνει παράδοση, η ανάληψη μεγάλων γεγονότων. Οι άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ικανότητα των στελεχών των αρμοδίων φορέων, συνηγορούν στην άρτια φιλοξενία από την πόλη μας, μίας ακόμη διοργάνωσης. Τα στοιχεία αυτά θεωρώ ότι μπορούν να μας οδηγήσουν και στην ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013».

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΨΙΩΤΗΣ: «Η άνεση με την οποία η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο αναθέτει στην πόλη μας τη φιλοξενία του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, σημαίνει ότι ο Βόλος διαθέτει την υποδομή για να διοργανώσει ακόμη μεγαλύτερους αγώνες από αυτούς».

 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: «Ο Βόλος τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενήσει το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου και το 2006 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής. Τώρα είναι η σειρά του τζούντο να εμπιστευτεί την πόλη μας για μία σημαντική διοργάνωση, όπως είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών. Ο Βόλος και η Νέα Ιωνία, η οποία είναι ένα εδώ και μερικά χρόνια, διαθέτουν την υποδομή για τέτοιες εκδηλώσεις. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η συνεργασία εκτός από παρόν θα έχει και μέλλον».

X