«Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Νέοι στην Ουγγαρία

Τα διαπιστευτήριά της, για ακόμη μία διοργάνωση, έδωσε η νέα γενιά του ελληνικού τζούντο. Αυτή τη φορά επί ουγγρικού εδάφους και συγκεκριμένα στο διεθνές τουρνουά του Πακς, κατακτώντας συνολικά πέντε μετάλλια, εκ των οποίων το ένα χρυσό. Η επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος των Νέων (U20) είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς ότι στη διοργάνωση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 180 (!) τζουντόκα από συνολικά 15 χώρες με τον ανταγωνισμό να είναι εξαιρετικά μεγάλος. Ενδεικτικά, στην κατηγορία των -60 κιλών, όπου έλαβαν μέρος 25 τζουντόκα, η Ελλάδα κατάφερε να κατακτήσει τις δύο πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κοτομανίδης ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, επικρατώντας στον τελικό της κατηγορίας με Shido, του Δημόκριτου Μανουσαρίδη.

 

Τα υπόλοιπα τρία μετάλλια, κατέκτησαν οι Δαϋίδ Τσοκούρης στα -73 κιλά, όπου ήταν δεύτερος, ενώ χάλκινο μετάλλιο στο στήθος τους κρέμασαν οι Νίκος Μουζενίδης (-66κ.) και Αλέξανδρος Τσοποζίδης (-73κ.).

 

«Το γεγονός ότι το τουρνουά έρχεται λίγους μήνες πριν από το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο Νέων, αποδεικνύει το βαθμό ετοιμότητας που βρίσκεται η νέα γενιά του ελληνικού τζούντο. Τα μετάλλια αυτά, σε συνδυασμό με το χρυσό που κατέκτησε ο Ντανατσίδης στο Ευρωπαϊκό U17, μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον. Εν όψει μάλιστα και του Παγκοσμίου U20, που τον Οκτώβριο του 2009 θα φιλοξενηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αισθανόμαστε ότι πέραν της οργανωτικής επιτυχίας που θα έχει η διοργάνωση, η Ελλάδα θα μπορέσει να πανηγυρίσει και πολλές σημαντικές διακρίσεις, ανάλογες με αυτές που είχε το 2006 στον Άγιο Δομίνικο», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Βαγγέλης Σουφλέρης, αναφερόμενος στη νέα συγκομιδή μεταλλίων από τους Έλληνες τζουντόκα σε διεθνές τουρνουά.

 

Ο κ. Σουφλέρης, από αύριο έως και τις 25 Ιουλίου θα βρεθεί στη Βουδαπέστη για να λάβει μέρος στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

X