Πρωτιές για Φίλιππο και Ολυμπιονίκη στο πανελλήνιο Α/Γ

Τον 11ο τίτλο της ιστορίας του (και δέκατο σερί) κατέκτησε ο Φίλιππος Αμυνταίου. Ο σύλλογος της Δυτικής Μακεδονίας, με δύο χρυσά, ένα ασημένιο και τέσσερα χάλκινα μετάλλια, έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών που φιλοξενήθηκε παράλληλα με αυτό των γυναικών στο κλειστό γυμναστήριο της Αργυρούπολης. Σήμερα, τελευταία ημέρα των αγώνων, ο Φίλιππος πανηγύρισε ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια με τους Θεόδωρο Μασμανίδη (Όπεν), Μιχαήλ Ποποβίδη (-60κ.) και Νίκο Αρτζανίδη (-66κ.) αντίστοιχα.

 

Τη δεύτερη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, με ένα από κάθε απόχρωση, αλλά και με τρεις πέμπτες θέσεις, πήρε ο Εθνικός ΓΣ. Το μοναδικό σημερινό μετάλλιο για τον αθηναϊκό σύλλογο ήρθε από τον Πέτρο Παμπουρτζή, ο οποίος ήταν δεύτερος στα Όπεν, όπου τελικά δεν συμμετείχε ο χθεσινός νικητής των υπερβαρέων Οδυσσέας Τζιγκουζίδης. Την τρίτη θέση (λόγω λιγότερων πέμπτων θέσεων) πήρε ο ΑΟ Βικτώρια Θεσσαλονίκης με ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ ακολούθησαν Τζούντο Χαλκιδικής, Πόντος Αμπελοκήπων, Πατρίδα Θεσσαλονίκης, Φιλαθλητικός Σύλλογος Ηρακλείου και Μιρμάνης Ξάνθης.

 

Δύο χρυσά και πρωτιά για Ολυμπιονίκη στις γυναίκες

Τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησε σήμερα στα -48 και -52 κιλά με τις Σοφία Ζουρνατζίδου και Μαρία Καραγιαννοπούλου αντίστοιχα, χάρισαν στον Ολυμπιονίκη Αγ. Ι. Ρέντη το δεύτερο της ιστορίας του (μετά το 2007) σε πανελλήνιο γυναικών. Ο Ολυμπιονίκης, ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, ενώ ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο ΑΟΝΑ με δύο χρυσά και ένα χάλκινο. Την τρίτη θέση με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο πήρε ο ΑΟ Ιλίου, ενώ στις τρεις επόμενες θέσεις βρέθηκαν Νικηφόρος Ανατολής Ιωαννίνων, Πνευματική Κίνηση Βορείων Προαστείων και ΓΣ Ηλιούπολης.

 

Το… φαινόμενο Καραγιαννοπούλου ξαναχτύπησε

Για τους ανθρώπους εκτός τζούντο, το ονοματεπώνυμο Μαρία Καραγιαννοπούλου μπορεί να μην λέει πολλά πράγματα. Ενδεχομένως σε κάποιους να θυμίζει την άκρως τιμητική 5η θέση που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Για όλους όσοι πάντως ασχολούνται με το «ευγενικό» άθλημα, η αθλήτρια του Ολυμπιονίκη Αγ. Ι. Ρέντη αποτελεί… φαινόμενο. Σήμερα, σε ηλικία 39 ετών, κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του 15ου χρυσού μεταλλίου σε πανελλήνιες διοργανώσεις γυναικών και το 16ο συνολικά (έχει και ένα ασημένιο το 1991 στα -52 κιλά). Και όλα αυτά, με αρκετά ενδιάμεσα διαλλείματα λόγω εγκυμοσύνης, αφού είναι ήδη μητέρα δύο παιδιών.

 

Άτυχος ο Μανουσαρίδης

Η ατυχία χτύπησε την… πόρτα του Δημόκριτου Μανουσαρίδη. Ο νικητής της κατηγορίας των -60 κιλών την περσινή χρονιά, συμμετείχε εφέτος στα -66 κιλά, όμως υποχρεώθηκε να σταματήσει λόγω τραυματισμού. Στον αγώνα με τον Μιχαήλ Λιλίκιν χτύπησε στην ωμοπλάτη, με αποτέλεσμα να μείνει εντελώς εκτός μεταλλίων. Το χρυσό μετάλλιο της συγκεκριμένης κατηγορίας πήρε ο πρωταθλητής Ευρώπης στους U20, Γιώργος Αζωίδης (νίκησε στον τελικό τον Λιλίκιν με Ippon).

 

Οι διπλο-μεταλλιούχοι της διοργάνωσης

Ο Θεόδωρος Μασμανίδης, η Βασιλική Λυμπεροπούλου και η Σοφία Τσολάνη, ήταν οι τρεις τζουντόκα που έφυγαν με δύο μετάλλια από το κλειστό της Αργυρούπολης. Ο Μασμανίδης μετά τα -100 κιλά, ήταν πρώτος και στην Όπεν κατηγορία, όπως και Βασιλική Λυμπεροπούλου (ήταν πρώτη στα +78 κιλά). Όσον αφορά στη Σοφία Τσολάνη, μετά την πρώτη θέση χθες στα -63 κιλά, σήμερα ήταν δεύτερη στην Ανοιχτή Κατηγορία.

 

Οι τρεις πρώτοι/ες ανά κατηγορία:

ΑΝΔΡΕΣ

-60 κιλά

1. Μανώλης Σαββίδης (ΑΟ Βικτώρια)

2. Σπάρτακος Τσελαρίδης (ΑΟ Βικτώρια)

3. Γιάννης Παπαχρηστίδης (ΟΤΝ Φιλαδέλφειας)

3. Μιαήλ Ποποβίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)

-66 κιλά

1. Γιώργος Αζωίδης (Τζούντο Χαλκιδικής)

2. Μιχαήλ Λιλίκιν (Sakura Κατερίνης)

3. Νίκος Αρτζανίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)

3. Βασίλης Φιλόπουλος (ΑΟ Ιλίου)

Όπεν

1.Θεόδωρος Μασμανίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)

2. Πέτρος Παμπουρτζής (Εθνικός ΓΣ)

3. Τζιβάν Κελισιάν (Μιθριδάτης ΑΣ)

3. Φίλιππος Κωστικίδης (Μιθριδάτης ΑΣ)

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

-48 κιλά

1. Σοφία Ζουρνατζίδου (Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρέντη)

2. Αγγελική Φραγκογιού (Σπύρος Λούης)

-52 κιλά

1. Μαρία Καραγιαννοπούλου (Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρ.)

2. Σοφία Μαραζοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης)

Όπεν

1.Βασιλική Λυμπεροπούλου (ΑΟΝΑ)

2. Σοφία Τσολάνη (ΑΟ Ιλίου)

 

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας VODAFONE, η οποία βρέθηκε στο πλευρό της ΕΟ Τζούντο και στις διοργανώσεις των… μικρών που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο Ρέντη και συγκεκριμένα το πανελλήνιο παίδων-κορασίδων Α` και διασυλλογικό παίδων-κορασίδων Β` Νοτίου Ελλάδας.

 

Η διοίκηση της ΕΟΤ ευχαριστεί επίσης τις εταιρείες: ISS SECURITY, την BOSS SECURITY και προσωπικά τον Μπάμπη Μαργέλη, τον Πέτρο Παπαγεωργίου και την εταιρεία DEI, το Δήμο Αργυρούπολης και τη διοίκηση του κλειστού γυμναστηρίου για την πολύτιμη βοήθειά τους.

 

Τέλος, σημαντική ήταν και η συνεισφορά της INTERAMERICAN, η οποία παρείχε ιατρική κάλυψη αλλά και ασθενοφόρο καθ` όλη τη διάρκεια των αγώνων.

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X