«Πετάει» τις πατερίτσες ο Ηλίας Ηλιάδης…

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Ηλία Ηλιάδη στα τατάμι, αρχίζει την προσεχή Δευτέρα. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να… πετάξει τις πατερίτσες και να “πατήσει” το πόδι του, αφού πρώτα θα έχει προλάβει να συμπληρώσει ένα μήνα από τη χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, Ηδη, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ακολουθεί φυσιοθεραπευτική αγωγή, το γεγονός ωστόσο ότι θα αφήσει τόσο σύντομα στην άκρη τις πατερίτσες, τον γεμίζει με υπέρτατη αισιοδοξία για το άμεσο μέλλον.

 

«Γνωρίζω ότι βρίσκομαι σχεδόν στην αρχή του δρόμου για την επιστροφή μου στα τατάμι, όμως νοιώθω μετά από πολύ καιρό, εξαιρετικά αισιόδοξος. Η χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκα στη Γερμανία, από ειδικό σε περιπτώσεις σαν τη δική μου γιατρό, είχε μεγάλη επιτυχία και πιστεύω ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να μπορέσω επιτέλους να επιστρέψω στο τζούντο. Τον τελευταίο καιρό, έχω ξεκινήσει αγωγή με φυσιοθεραπείες, ο ρυθμός των οποίων θα ενταθεί από την επόμενη Δευτέρα οπότε και θα αφήσω στην άκρη της πατερίτσες. Αν όλα πάνε καλά, τότε θα μπορέσω να μπω σε κανονικούς ρυθμούς από τέλη Ιανουαρίου. Ανυπομονώ να έρθει εκείνη η στιγμή, ώστε να ξεκινήσω προετοιμασία ενόψει των βαθμολογούμενων διοργανώσεων που υπάρχουν μέσα στο 2010. Πέρασα δύο χρόνια πολύ δύσκολα, αφού το πρόβλημα στο πόδι δεν μου επέτρεπε να βρίσκομαι σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Με την επέμβαση στη Γερμανία, αφήνω πίσω μου όλες τις κακές στιγμές και κοιτάζω πλέον την επόμενη μέρα. Μεγάλος μου στόχος, παραμένει η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012, με τη `μάχη` της πρόκρισης να αρχίζει τον επόμενο Μάιο, οπότε και ο βαθμός ετοιμότητάς μου θα πρέπει να είναι υψηλός», είπε ο δις «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΕΟ Τζούντο.

 

Και κατέληξε: «Ξέρω, πως οι άνθρωποι που με αγαπούν και με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και συνεχίζουν με κάθε τρόπο να με στηρίζουν, δεν έχουν χάσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου κι αυτούς πρωτίστως θα προσπαθήσω να δικαιώσω με την επιστροφή μου στα τατάμι. Και να είσαστε σίγουροι ότι ξέρω τον τρόπο για να τους αποζημιώσω».

X