Παρουσία Καπελέτι το σεμινάριο προπονητικής

Με κεντρικό εισηγητή τον υπεύθυνο τεχνικών και προπονητικών θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EJU), Φράνκο Καπελέτι και με τη συμμετοχή 80 Ελλήνων προπονητών, διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Sport Camp του Λουτρακίου, σεμινάριο προπονητικής. Οι Έλληνες προπονητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εισηγητές διεθνούς επιπέδου, για παιδαγωγικά θέματα του τζούντο, για την καλλιέργειά του στις μικρές ηλικίες, θέματα διαιτησίας, οργανωτικά κλπ.

 

Ο πρόεδρος της Επιτροπή Ανάπτυξης, Θανάσης Καπαρός, με δηλώσεις του στο www.hjf.gr δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του σεμιναρίου. «Είχαμε πάρα πολλά χρόνια να διοργανώσουμε ένα τέτοιο σεμινάριο και είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης όλων των εθνικών ομοσπονδιών και η αρχή έγινε από την Ελλάδα. Η συμμετοχή των Ελλήνων προπονητών μας εξέπληξε ευχάριστα και αποδεικνύει τη δίψα και το ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά τους. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους προπονητές των σωματείων και σύντομα θα προχωρήσουμε στη διεξαγωγή νέων σεμιναρίων. Από τους συλλόγους ξεκινούν όλα και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία η οποία μάλιστα θεωρεί ότι ο αθλητής έστω κι αν είναι πρωταθλητής δεν πρέπει κόψει την επαφή με το σωματείο του. Το σωματείο είναι το κύτταρο και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι. Στόχος της ομοσπονδίας είναι να βοηθήσει τα σωματεία και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο κ. Καπαρός και συνέχισε:

 

«Κύριο θέμα του σεμιναρίου ήταν οι παιδαγωγικές προσεγγίσεις στο τζούντο και χωρίστηκε σε τρία σκέλη. Το πρώτο είχε να κάνει με τις τελευταίες αλλαγές στη διαιτησία που παρουσίασε ο Νίκος Χεκήμογλου, το δεύτερο με τη μαθητεία του τζούντο και την εκπαιδευτική προσαρμογή στις ζώνες, ενώ το τρίτο ασχολήθηκε με τα συστήματα γραμματείας αλλά και τους προπονητές και τη γενικότερη συμπεριφορά τους μέσα στους αγώνες. Ο κ. Καπελέτι έμεινει κατενθουσιασμένος από το ενδιαφέρον των Ελλήνων προπονητών και δήλωσε πρόθυμος να επιστρέψει στην Αθήνα σύντομα ώστε να δώσει νέες κατευθύνσεις γύρω από τεχνικά και προπονητικά θέματα».

 

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΟΤ, υπεύθυνος του σεμιναρίου ήταν ο Α` Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Στουκογεώργος, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την μεγάλη επιτυχία και την άψογη διεξαγωγή του. Ο κ. Στουκογεώργος διαβεβαίωσε όλους τους προπονητές και τα στελέχη της ομοσπονδίας που παραβρέθηκαν ότι αυτό το σεμινάριο είναι η αρχή μιας σειράς δραστηριοτήτων που έχει προγραμματίσει η ομοσπονδία και έχουν στόχο την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος. Επίσης σημείωσε ότι με την ευκαιρία αυτού του σεμιναρίου πρώτοι οι Έλληνες προπονητές ενημερώνονται για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την προπονητική του τζούντο.

X