Παρουσία Ιωαννίδη οι εργασίες της 48ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες της ΔΟΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης παραβρέθηκε σήμερα, στην Τελετή Έναρξης των εργασιών της 48ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στον Ιερό Λόφο της Πνύκας με θέμα «Ανθρωπισμός και Ολυμπιακό Κίνημα». Στην Τελετή Έναρξης παρέστησαν μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες της Ολυμπιακής οικογένειας.

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης στον χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το ειδικό θέμα της 48ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες «Ανθρωπισμός και Ολυμπιακό Κίνημα», είναι ένα θέμα πάντα επίκαιρο, ένα θέμα που αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και πολύτιμη δεξαμενή διδαχής για τις νεότερες γενιές. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη της συνεχούς συμβολής και της συνεισφοράς του Ολυμπισμού στον σύγχρονο πολιτισμό. Η ευγενής άμιλλα, η έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι,» ο σεβα¬σμός στον αντίπαλο, η τίμια μάχη, η μέ¬γιστη προσπάθεια για τη νίκη με θεμιτά μέσα, η αξία της συμμετοχής, ο αγώνας της ζωής, η άθληση για την άσκηση του σώματος, σε συνδυασμό με την προώθηση της ειρήνης και της συναδέλφωσης, είναι μερικά από τα κορυ¬φαία αθλητικά μηνύματα που συνθέτουν την Ολυμπιακή Ιδέα, τον Ολυμπισμό.

 

Η χώρα μας είναι που γέννησε και έδωσε στην ανθρωπότητα τις πανανθρώπινες, πνευματικές και πολιτιστικές αξίες του Ολυμπισμού που είχαν ως επίκεντρο τον άνθρωπο, και τα υψηλά ιδανικά που διέπουν τα Ολυμπιακά ιδεώδη, όπως τον εννοούσαν και τον εφάρμοζαν οι Αρχαίοι Έλληνες.

 

Η Ελλάδα, ως κοιτίδα, παγκόσμια πρωτεύουσα του αθλητισμού και θεματοφύλακας της μακραίωνης Ολυμπιακής παράδοσης, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συνεχή ανάδειξη και μεταλαμπάδευση των Ολυμπιακών μηνυμάτων».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε: «Είναι χρέος όλων μας να διαφυλάξουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά τις αξίες και τα ιδανικά που διέπουν τα Ολυμπιακά ιδεώδη, παρέχοντας στήριξη και ενισχύοντας πρωτοβουλίες και προσπάθειες που τα αναδεικνύουν».

X