Πανελλήνιο Α/Γ: Προηγούνται Φίλιππος Αμυνταίου και ΑΟΝ Αργυρούπολης

Ο Φίλιππος Αμυνταίου στους άνδρες και ο ΑΟΝ Αργυρούπολης στις γυναίκες, προηγούνται στην κατάταξη με την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο Φερών στην Αλεξανδρούπολη. Ο σύλλογος του Αμυνταίου με το τέλος της πρώτης ημέρας συγκέντρωσε τρία μετάλλια, δύο χρυσά και ένα ασημένιο, ενώ αντίστοιχα ο ΑΟΝΑ είχε δύο χρυσά μετάλλια. Στη δεύτερη θέση των ανδρών βρίσκονται ΓΑΣ Ίκαρος και Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρέντη με ένα χρυσό μετάλλιο, ενώ αντίστοιχα στις γυναίκες πίσω από τον ΑΟΝΑ βρίσκεται ο ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας με ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Χρυσή η Μπουκουβάλα για 17 φορά τα τελευταία 14 χρόνια
Στην επανεμφάνισή της σε εγχώρια διοργάνωση, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα έδειξε ότι παραμένει το «αφεντικό» της κατηγορίας των -63 κιλών. Στον άτυπο τελικό, που εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, επιβλήθηκε της Ελισάβετ Τελτσίδου με Ippon μετά από osaekomi-waza και διατήρησε τα σκήπτρα.
Πάντως η… όλο νόημα κίνησή της να μη «χαιρετήσει» την αντίπαλό της με το τέλος του αγώνα (σ.σ. φυσικά διατηρεί το δικαίωμα να μην το πράξει), καταγράφεται στα πρακτικά, όπως και το γεγονός ότι η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του Τόκιο έφτασε αισίως τα 17 χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα γυναικών. Τα τέσσερα εξ αυτών στην κατηγορία Όπεν, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση το 2011, ανεβαίνει ανελλειπώς στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητριών από το 2000 (σ.σ. τότε στην κατηγορία των -57 κιλών με τον Πανελλήνιο ΓΣ).

Μουστόπουλος-Ντανατσίδης σημειώσατε 1
Ο τελικός των… τελικός έγινε στην κατηγορία των -81 κιλών. Δύο εκ των πρωταγωνιστών στα εφετινά παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα U21, οι Ρομάν Μουστόπουλος και Αλέξης Ντανατσίδης διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο, το οποίο με Ippon (μετά από δύο waza-ari και έναν δυνατό όσο και εντυπωσιακό αγώνα) κατέληξε στον πρώτο.
Ο Μουστόπουλος («χρυσός» στο Ευρωπαϊκό, «χάλκινος» στο παγκόσμιο του 2013), εκτός του χρυσού μεταλλίου πήρε και ρεβάνς για την ήττα που είχε υποστεί από τον Ντανατσίδη (παγκόσμιος πρωταθλητής το 2013 στους νέους) στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος νέων ανδρών που φιλοξενήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Ξάνθη.

Δουνάκης: «Θέλουμε και του χρόνου στις Φέρες ένα πρωτάθλημα»
Την επιθυμία να διοργανώσουν οι Φέρες ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα ή ένα μεγάλο τουρνουά της ΕΟΤ μέσα στο 2014, εξέφρασε στην ομιλία του ο αντιδήμαρχος της πόλης, Κώστας Δουνάκης.
«Θα επιθυμούσαμε μέσα στο 2014, η ομοσπονδία να μας εμπιστευτεί για τη φιλοξενία μίας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία που αποκτήσαμε με την εφετινή διοργάνωση, ώστε του χρόνου να είμαστε ακόμη πιο οργανωμένοι», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Δουνάκης.

(*) Τις καλύτερες των εντυπώσεων άφησε η επίδειξη που πραγματοποίησαν οι μικροί αθλητές του Judo Club Tiger Αλεξανδρούπολης. Η τελειότητα στις κινήσεις των μικρών τζουντόκα ήταν αξιομνημόνευτη και γι` αυτό το λόγο καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους στο κλειστό των Φερών. Στους πρωταγωνιστές της επίδειξης απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα δια χειρός του εθνικού προπονητή, Νίκου Ηλιάδη.

Οι τρεις πρώτοι/ες ανά κατηγορία
ΑΝΔΡΕΣ
-81 κιλά
1. Ρομάν Μουστόπουλος (Ολυμπιονίκης Αγ.Ι. Ρέντη)
2. Αλέξης Ντανατσίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)
3. Σολομών Αλμαζίδης (Μιρμάνης Ξάνθης)
3. Γρηγόρης Ναζάρωβ (ΑΟ Βικτώρια)
-90 κιλά
1. Παύλος Γκαρακλώβ (Φίλιππος Αμυνταίου)
2. Κωνσταντίνος Σαρίδης (ΑΟ Βικτώρια)
3. Ιωάννης Στεφανίδης (Μιρμάνης Ξάνθης)
3. Περικλής Ψαλίδας (Πατρίδα Θεσσαλονίκης)
-100 κιλά
1. Γρηγόρης Βοτίκας (Ίκαρος Θεσσαλονίκης)
2 Δαυίδ Καρακλίδης (Πόντος Αμπελοκήπων)
3. Θεοφύλακτος Αγγελίδης (Πόντος Αμπελοκήπων)
3. Δημήτριος Βαρδίκος (ΑΟ Βικτώρια)
+100 κιλά
1. Οδυσσέας Τζεϊρανίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)
2. Πέτρος Παμπουρτζής (Εθνικός ΓΣ)
3. Βασίλης Βάγιας (ΑΟΝ Αργυρούπολης)
3. Κώστας Λερούνης (Εθνικός ΓΣ)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
-57 κιλά
1. Σοφία Τσολάνη (ΑΟ Ιλίου)
2. Μαρίλ-Λυν Σεμογράδ (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
3. Άλκιστης Γαβριηλίδου (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
3. Γρηγορία Φελλούρη (Αθλητής Καλαμάτας)
-63 κιλά
1. Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
2. Ελισάβετ Τελτσίδου (ΕΟΣ Αχαρνών)
3. Σοφία Γιώτση (ΣΑΠΚ Νεάπολης)
-70 κιλά
1. Ελένη Λαμπρινίδη (ΑΝΟ Αργυρούπολης)
2. Ειρήνη Τορτορέλη (Πανελλήνιος ΓΣ)
3. Χριστίνα Παλαιοπάνη (ΓΣ Ηλιούπολης)
-78 κιλά
1. Βασιλική Λυμπεροπούλου (ΑΟΝ Αργυρούπολης)
+78 κιλά
1. Παρασκευή Εδινέρλη (ΣΑΠΚ Νεάπολης)

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X