Πέμπτος ο Μουστόπουλος στο Ραμπάτ, έβδομος ο Ηλιάδης

Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στο Ρίο 2016 βρίσκεται από απόψε ο Ρομάν Μουστόπουλος. Ο «χρυσός» πρωταθλητής Ευρώπης στους U23 το 2014, κατέκτησε την πέμπτη θέση στην κατηγορία των -81 κιλών του Masters που φιλοξενήθηκε στο Ραμπάτ και πρόσθεσε αρκετούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί στη Βραζιλία σε περίπου 15 μήνες. Όσον αφορά στον Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος να θυμίσουμε ότι αγωνίστηκε έχοντας ενοχλήσεις στο χέρι, αρκέστηκε στην 7η θέση της κατηγορίας των -90 κιλών στην πρώτη του συμμετοχή μέσα στο 2015.

Στα προκριματικά, ο Μουστόπουλος (σ.σ. βρισκόταν στην 19η θέση των -81 κιλών πριν από την έναρξη του Masters) είχε μία νίκη και μία ήττα. Επικράτησε του Αμερικανού Τρέιβις Στίβενς, ενώ έχασε από τον Ρώσο «χάλκινο» παγκόσμιο πρωταθλητή του 2014, Ιβάν Νιφόντοφ. Στα ρεπεσάζ επανήλθε στις νίκες απέναντι στον Ρώσο Σιραζουντίν Μαγκομέντοφ, όμως στη συνέχεια γνώρισε την ήττα με Waza-ari (μετά από το uchimata) από τον Σέργκιου Τομά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

O Mr. Ippon στον πρώτο αγώνα των -90 κιλών νίκησε τον Κομρονσοκ Ουστοπιριγιόν από το Τατζικιστάν, όμως στη συνέχεια γνώρισε δύο ήττες από τον Γεωργιανό Μπέκα Γκβινιασβίλι και τον  Ολλανδό Νόελ Φαν Τ Εντ.

X