Πέμπτος ο Ηλίας Ηλιάδης στη Μόσχα

Σταθερή αξία στην κατηγορία των -90 κιλών παρέμεινε ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, μολονότι δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας, βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας του έχοντας γι΄ ακόμη μία φορά θετικό απολογισμό. Στη ρωσική πρωτεύουσα ο Ηλιάδης είχε δύο νίκες σε τρεις αγώνες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής απέναντι στον Γεωργιανό Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι, ενώ εκτός της 5ης θέσης εξασφάλισε και 60 βαθμούς, που θα του δώσουν νέα ώθηση στην παγκόσμια κατάταξη, περίπου δύο μήνες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο.

 

«Είναι η πέμπτη φορά εφέτος που βρίσκομαι σε διεκδίκηση μεταλλίου και αυτό σίγουρα μου δημιουργεί ένα ευχάριστο συναίσθημα ενόψει παγκοσμίου πρωταθλήματος. Νιώθω εξαιρετικά, νιώθω δυνατός όπως παλιά και αυτό μου ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά με στόχο να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον Σεπτέμβριο στο Τόκιο. Ήταν και παραμένει ο μεγάλος μου στόχος για το 2010» είπε ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος από σήμερα λαμβάνει μέρος στο προπονητικό καμπ που φιλοξενείται στη ρωσική πρωτεύουσα. Σχετικά με την… κόντρα που έχει με τον Γεωργιανό Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι, με τον οποίο πλέον μοιράζονται από δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες τον τελευταίο χρόνο, είπε ότι «σε όλες τις περιπτώσεις ήμουν σαφώς καλύτερος, όμως από απροσεξία δεν μπόρεσα να έχω το τέσσερα στα τέσσερα. Ελπίζω να αποκτήσω το πάνω χέρι στις μεταξύ μας αναμετρήσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Γιατί όχι και σε έναν αγώνα για κάποιο μετάλλιο».

 

Στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας, ο Ηλιάδης νίκησε κατά σειρά τον Ρώσο Βίκτορ Σεμένοφ και τον Λιπαρτελιάνι, όμως, στον αγώνα που οδηγούσε στα ημιτελικά, ηττήθηκε από τον Ουζμπέκο Ντίλσοντ Τσορίεφ.

 

Στη διοργάνωση της ρωσικής πρωτεύουσας, με έπαθλα συνολικής αξίας 150.000 δολαρίων συμμετείχαν 493 αθλητές και αθλήτριες από 55 χώρες.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X