Ο Ηλίας Ηλιάδης επιστρέφει στα διεθνή τατάμι

Η ώρα για την επανεμφάνιση του Ηλία Ηλιάδη στα διεθνή τατάμι έφτασε. Μετά από απουσία περίπου 1,5 μήνα λόγω χειρουργικής επέμβασης στο αριστερό γόνατο, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, επιστρέφει στην αγωνιστική δράση αφού θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 23-24 Μαΐου στη Μόσχα.

 

«Είναι πανέτοιμος από κάθε άποψη. Η ψυχολογία του είναι καλή, ενώ και αγωνιστικά έχει φτάσει και πάλι σε υψηλό επίπεδο. Ελπίζουμε ότι μέχρι τη Ρωσία δεν θα υπάρξει κάτι που να τον εμποδίσει να κάνει την επανεμφάνισή του. Είναι από τα τουρνουά, που ένας τζουντόκα έχει την ευκαιρία να δοκιμαστεί στο 100%, αφού σε αυτό θα πάρουν μέρος οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου. Γενικότερα είναι μία καλή ευκαιρία να δοκιμαστούν τα παιδιά, εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών, Νίκος Ηλιάδης.

 

Εκτός του Ηλία Ηλιάδη στη ρωσική πρωτεύουσα θα βρεθούν ακόμη οι Λαυρέντης Αλεξανίδης (-60κ.), Αλέξανδρος Γκορντέεφ (-60κ.), Ταριέλ Ζιντιρίδης (-66κ.), Άρης Κοτανίδης (-73κ.), Διονύσης Ηλιάδης (-100κ.) και Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (-63κ.).

 

Αρχηγός αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EJU), Βαγγέλης Σουφλέρης, ενώ στη Ρωσία θα μεταβούν επίσης ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικών, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος, ο βοηθός του Νίκου Ηλιάδη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, οι διεθνείς διαιτητές, Νίκος Χεκήμογλου και Στεφανία Καντάρου, καθώς επίσης και ο γιατρός των εθνικών ομάδων, Άρβιντας Γκαλέντας.

X